Krásné starosti

Obrázek uživatele hidden_lemur
Úvodní poznámka: 

Věnováno milé a úžasné P., která si teď dává čtrnáct dní pauzu, aby sebrala síly na transplantaci kostní dřeně. Mám tě ráda a myslím na tebe, holka. Jooo, a kdyby se náhodou někdo domníval, že je to snaha o nějaké srdcerváčství, tak ani prd.:D Protože věřte nebo ne, na žádném jiném oddělení jsem se s lidma tak hrozně nenasmála.

Fandom: 
Drabble: 

Je to bojový úkol. Taky se na něj pekelně soustředí. Pořád ještě totiž shání tu figurku. A musí to být konkrétní figurka z celé série, protože ostatní už mladej má. Pár dní do Vánoc. Těch bez ní.
„Vezmu jinou, mají jich tu mraky, vždyť je to jedno,” hlásí na druhé straně drátu manžel a ona mu s nebeskou trpělivostí znovu vysvětluje, proč je to pitomost. S telefonem u ucha se na mně zazubí. Vypadá šťastně.
Navzdory hubenýmu tělu pod dekou a svazku hadiček, kterýma jí do žíly proudí cytostatika. Protože svět venku se nezměnil. Už ví, že na ni počká.

Závěrečná poznámka: 

Ehm, pardon, ještě něco. Já sice darovat nesmím, ale vy třeba můžete: http://www.kostnidren.cz/registr2014/index.html Každý borec se počítá. Díkes!

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

držím palce

Obrázek uživatele hidden_lemur

Dík.:) Jestli platí, že optimisti přežijou, tahle holka to má v kapse.:)

Obrázek uživatele Queen24

To je úžasně napsané!! A držím palce moc :)

Obrázek uživatele HCHO

Obdivuhodné drabble o obdivuhodném člověku, taky moc držím palce.

Obrázek uživatele neviathiel

To zní jako slovo do pranice a nová verze Bloodconu. Darovat nemůžu, ale kdybych mohla, tak do toho jdu.

Obrázek uživatele Regi

Pane jo. Držím všechny palce.
A díky za dobře napsané drabble.

Obrázek uživatele Tora

Držím palce moc moc moc. Taky jsem byla v registru dárců kostní dřeně, jednou už v užším výběru, ale nakonec to nevyšlo. Tak tfuj tfuj tfuj ať je dobře.

Nemám slov. To je tak silné...

Obrázek uživatele hidden_lemur

díky všem za skvělou odezvu, každé držení palců se počítá.:) Věřím, že tenhle příběh musí dopadnout dobře, stejně jako příběhy dalších lidí z našeho špitálu a oddělení. Tahle diagnóza pořád není úplnej čajíček, to si řekněme na rovinu, ale těší mě, že současné statistiky jsou ve prospěch pacientů daleko víc fér. Výzkum jde rychle dopředu a hlavně, registry jsou taky mnohem plnější než kdysi. Víc se "o tom" ví. Takže věřím... No, prostě věřím.:)

Obrázek uživatele strigga

Taky moc držím palce.

Obrázek uživatele Martian

Prostě nevím, co napsat. Tohle mě dostalo.

Obrázek uživatele Faob

žádné slintání a srdcerváčství, naopak jazyk i motivy civilní, prosté, až v kontextu silné a dojemné!

Obrázek uživatele ioannina

Statečná holka, dobrej drabblík!
Za takovýma lidma chodím s canisterapeutickým psem. Ale asi začnu uvažovat i o dárcovství. Jestli přitom nebudu muset do celkové narkózy, tak by to klapnout mohlo.

Obrázek uživatele hidden_lemur

Já myslím, že odběr jde i bez narkózy, jen v lokálu, ale příjemné to fakt není. Člověk prý má pak pár dní pocit, že upadl někde na ledě.
(Byť nemohu být dárce - sama jsem hematologický pacoš - zanedlouho si takový odběr z lopaty kosti kyčelní sama vyzkouším. Na doplnění kosti jinde budu potřebovat svůj vlastní štěp. Uspí mě sice, ale pak poreferuji.;)
Jinak, je podstatné, aby byl člověk zcela zdravý. Předevčírem jsem na službě s P. mluvila, akorát nastupovala na transplantačku, cítí se dobře a vypadá silná. Modlí se za ni už tolik lidí, že to prostě klapne, i kdyby nevímco.:)

Obrázek uživatele ioannina

Přeju ti i tvé kyčli dobré pořízení! <3
Na P. budu dál myslet, to by bylo, aby ne.
No a pokud to jde bez narkózy, tak možná. Uvidím. Zabojuju s tím.

-A A +A