Obyčejné strasti pomoci odmítané desetkrát

Obrázek uživatele Carmen
Fandom: 
Drabble: 

Zadívala se na štos spisů na stole. Bezedná hromada, která nekončí - a uklizení spisu vůbec nezaručuje duhově šťastný konec. Někdy se konec ani pořádně nedozví, jindy by byla snad radši, kdyby se ho dozvědět nemusela. Byli tu hezky vyskládaní v kartotéce: alkoholici, gambleři, všelijak závislí, nevěrníci, lháři... A to byl ještě snad ten lepší výběr. Pro řadu z nich byla automaticky nepřítel, pro jiné samaritán, který přece musí umět všechno. Kartotékový bestiář.
A pak tu byly desítky a stovky otazníků v dětských očích a nekonečná propast křivdy na uslzených tvářích.
Ale sociální pracovnice jsou přece jenom zlé polednice... Nebo ne?

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

jak které

Obrázek uživatele Carmen

To nerozporuju. Jen nemam rada negativni odsuzovani vsech, protoze znam jednu moc milou (a ona sama by s tebou taky souhlasila) :)

Obrázek uživatele Aries

Samozřejmě. Je to jako se vším, jsou dobré i špatné učitelky, doktoři,psychologové, instalatéři, kadeřnice... jen od těch špatných sociálních pracovnic se k těm dobrým nedá utéct

Obrázek uživatele Rya

Tak to je tedy drabble do pranice!
1. Je to tuze dobře a přesně napsané.
2. Některé jsou andělé a některé horší než polednice, ta koneckonců jenom chtěla to dítě... Celý ten systém jede na dojmy, pocity, subjektivní posouzení, a tak záleží na konkrétním člověku, který má ohromnou moc (a občas ne tak ohromnou zodpovědnost). Navíc za mizerný plat a někdy i s nepříslušným vzděláním. Navíc není odvolání - pokud mají rodiče či pěstouni pocit, že dítěti (nebo jim) ubližuje škola, mohou ho dát do jiné. Pokud jsou náhodou u blbé sociálky, nebe jim buď milostivo!

Obrázek uživatele Aries

amen

Obrázek uživatele Tora

Gaussova křivka platí všude, co si budem povídat. Jsou skvělé, jsou průměrné a jsou hrozné. Ale práce to nelehká je, to každopádně

Obrázek uživatele HCHO

to musí bejt náročná (a záslužná) práce...

Obrázek uživatele strigga

Jasně že nejsou, všechny určitě ne! :)
Moc pěkně napsaný. A negativní odsuzování všech, a nejenom sociálních pracovnic, taky nemám ráda, takže kachním. :)

Výborné. Je pravda, že máme nějak tendenci se upínat jenom k těm odstrašujícím případům, resp. v některých jaksi automaticky sympatizovat s druhou stranou. Je moc dobré, že jsi to sem dala.

Obrázek uživatele Faob

... na to podívala z druhé strany! Asi skoro všude je hloupé příliš generalizovat... Ale zkušenosti - byť většinou se jeden doslechne spíše to horší - spíše svědčí pro polednice... Moc chválím plavbu v protiproudu!

-A A +A