Kdo loví koho

Obrázek uživatele Lee
Úvodní poznámka: 

Doufám, že takhle nedopadnu.

Drabble: 

Docela spokojeně sedím v křesle a odpočívám. Větrné mlýny na kopci se točí pomalu a tiše a vůbec působí přátelsky. Upíjím čaj a jím sušenky. Chutnají obyčejně a vyvolávají jen nudu. Nespokojeně vstanu a přejdu k oknu. Venku fouká. Po nebi se prohání bílá velryba a hřmí. Vím, o co vám jde. Ale já se nedám. Už mám svá léta, mám nárok na chvíli klidu!
Prudce se odvrátím od okna. Když nečekaně zakopnu o stále stojící čtverhran a před pádem mě zachrání jen komín sestavený z Augustinových spisů, vzdám to.
Rezignovaně usednu za stůl a otevřu knihu. Dohnaly jste mě.

Závěrečná poznámka: 

Doufám, že narážky jsou identifikovatelné. Akorát možná stojící čtverhran nemusíte všichni znát - ten je z Božské komedie.

Komentáře

Mně se to líbí. Jo, nedají si pokoj, nedají. Ale zase je ten svět v jejich režii okouzlující.
Nejsem si jistá, jestli jsem odhalila všechno, záludnost narážek může být v tom, že si čtenář vůbec neuvědomí, že to tam není jen tak... Ony se ty mrchy dovedou vloudit i mezi docela obyčejné běžné věci.

Obrázek uživatele Lee

Jsou tam čtyři + Augustin, snažila jsem se nebýt moc záludná. :) A naprosto souhlasím - však taky to jejich přesvědčování spočívá v tom, jak je bez nich svět obyčejný. Dělají to pro naše dobro. :)

Obrázek uživatele Tora

Teda! Moc povedené. Je fakt, že občas kam člověk koukne, koukne na něj něco zpět. To už tu přeci bylo... bylo, je znovu, ale jiné...

Obrázek uživatele Lee

Jak říkáš. :) Někdy je to šílené, ale většinou krásné. :)

Obrázek uživatele Profesor

Pěkné, jen se trochu bojím...:-) Augustina jsem taky nečetla...:-)))

Obrázek uživatele Lee

Koukala jsem při té příležitosti na to, kolik napsal spisů (jestli z toho budu mít dost vysoký komín), a docela jsem koukala. :D
Díky.

Obrázek uživatele Faob

Ale měl jsem trochu lehčí čtení... :-)

Obrázek uživatele Lee

Díky. Kdy jsi měl lehčí čtení?

-A A +A