Kruh a spirála

Obrázek uživatele Rya
Drabble: 

Milý Tasemníku!

Tvůj pacient se pohybuje v kruhu: od poklesku k lítosti, k prosbě a odpuštění, k dalšímu pádu. Tento cyklus je nebezpečný jen zdánlivě. Radím ti, abys ho podporoval. Stačí drobné změny: ať se svou vinou zaobírá natolik, až ji pro uklidnění začne srovnávat s hříchy bližních. Ať lítost vystřídá pocit marnosti a lhostejnost. Ať úlevný pocit očištění vede k pýše a aroganci k těm, kteří klopýtají. Ať ho opakování poklesků ubíjí; pak bude náš.
Nepřítel totiž chce, aby se jeho děti pohybovaly po spirále; aby stále méně hleděly na sebe a více na Jeho milosrdenství. Takoví nám unikají.

Komentáře

Zajímavé. Vypadá to, že tenhle kruh není tak škodlivý. Pokud se Zmarchrobovi s Tasemníkem nepodaří udělat z něho spirálu, která už zlá je. Ale snad ne.

Obrázek uživatele Rya

Hmm, já myslím, že pokud ten kruh není spirála, je škodlivý sám o sobě, i když má dobrý základ. Ale děkuji za jiný pohled.
(možná se mi to tam prostě nepodařilo dostat...)

Připadalo mi, že to nevypadalo tak zhoubně, ale ďáblovy názory taky nemusejí být zrovna adekvátní. Přinejmenším že je z toho ještě cesta ven. Ale asi už budu muset přiznat, že leckdy čtu a komentíkuju dost narychlo, a tak mi taky vždycky všechno nedochází... na druhé čtení už to vypadá hůř, to jo.

Obrázek uživatele strigga

A hele, tohle dneska chápu líp než to Faobovo :) (budiž mi omluvou, že jsem toho moc nenaspala, že mě bolí v krku a že už jsem dnes čtyři hodiny věnovala korekturám a dalších minimálně sedm jim věnovat hodlám)
Myslím, že se ti to povedlo popsat dost dobře. Uniknout z vlastních bludných kruhů do spirály milosrdenství se mi zdá jako moc pěkná myšlenka (a oslovující i mě jako osobu nevěřící). :-)

Obrázek uživatele Rya

Děkuju! A ať tě přestane bolet v krku a korektury odsejpají! :-)

Obrázek uživatele Aries

Už týden mě bolí hlava a tohle zrovna moc nepomáhá, ale jo, rozumím

Obrázek uživatele Rya

To je mi líto, že tě bolí hlava. Jdu vymyslet drabble proti bolení hlavy, ale nezaručuje, že zabere...

Obrázek uživatele Aries

zabralo :-)

Obrázek uživatele Faob

Po spirále vzhůru, nikoli v bludném kruhu! Ďábel zná své pappenheimské!

Obrázek uživatele Rya

Tak, ano :-) děkuji!

Obrázek uživatele Danae

To je originál! Musí být!
Obrázek uživatele Rya

No a není. :-) Já tu knížku hledala, abych z ní něco opsala, ale nenašla( (někde tady musí být!) Tak jsem si to musela vymyslet :-D

Obrázek uživatele Tora

To je taky drabble k zamyšlení. Vy mi dáváte.
Díky.

Obrázek uživatele Rya

To víš, je neděle, den rozjímání... :-D ... ne, vážně, já myslím, že to dělá to téma. Dík!

Obrázek uživatele Eurydiké

Už jen za fandom posílám celé žluté hejno kačenek!

-A A +A