Objevila jsem...

Obrázek uživatele ioannina
Fandom: 
Drabble: 

Zpočátku chodila Elvíra utěšovat mladinkou Ptačí mandalu kvůli pocitu viny. Ostatně to byl její názor, který v těsném hlasování rozhodl pro zapečetění, a její ruce, které mistru Baldwynovi pomohly tu klec splétat.
Potom k ní začala chodit ze soucitu. Mandala byla jako dítě: naivní, nezralá...
Později tam chodila z lásky. Naučila se milovat zamlžené krajkoví proměnlivých obrazců, dokonce i stíny bytostí tam v dálce, za pevnými pruty Baldwynovy mříže a za bezpečným kruhem Mandaly.
Ale pak do Chansons přišla malá Denisina dcera. Mandala se rozezvučela jejím jménem a zapomněla na všechno ostatní. Bernadette!
Elvíra polkla hořkou slzu – a napsala Ayremu.

Komentáře

Obrázek uživatele Faob

Tady si někdo připadá odstrčený! Aby ne. Snad správně rozumím, že tentokrát nahlíženo z docela jiného úhlu...

Obrázek uživatele ioannina

Mám pocit, že v drabblících měním úhly jako ponožky. :-DD
No aby se Elvírka necítila odstrčená, když se s mandalou tak piplala... Jenže co naděláš. Mandaly jsou paličaté.

Obrázek uživatele Tora

No, nejen mandaly. Hlavně, že snad bude konečně zase znít naplno.

Obrázek uživatele ioannina

Tuhle jsem to počítala. Vznikla v roce 1538 (kdy byla počata i Bernadette, tímtéž párem) a Erik s Danele ji vysvobodili z té klece kolem r. 1560. Načekala se celkem dost.
I když proti Písečné to byla rozhodně chvilinka.
V podstatě se načekala i Bernadette. Tady je jí tak deset, jedenáct. Takže ještě jednou tolik. (Ale Ayre ji může mezitím zasvěcovat.)

Obrázek uživatele Arenga

Trochu je jí to líto a trochou žárlí, co? Ale aspoň si zvykla, že mandaly lidi jenom nežerou ;-) a Ayre bude asi dost překvapen, co ;-)

Obrázek uživatele ioannina

Přesně, trochu lituje, trochu žárlí. :-)) Ona si tady mandalku piplá z plínek a pak dorazí nějaká holka a normálně jí ji čmajzne, no toto. :-))
Ayre musel být strašně v šoku. Vůbec netušil. Musel si celejch deset, jedenáct let myslet, že pro Denisu nebyl nic víc než studentskej flirt. Nejspíš ji i obrečel. A teď mu najednou píše jeho bývalá mistryně, že k nim nastoupila jeho dcera a že se k ní hlásí jeho Mandala!
Říkala jsem si, že to muselo prasknout takhle brzo, že je Bernadetka Ayreho dcera. Znali jeho i Denisu, holka je mu podobná, závěr byl nasnadě. Pravděpodobně si jenom mysleli, že o ní ví - nebo si nebyli jistí rodinnou situací.

Obrázek uživatele Arenga

jo, to dává smysl, že na to Elvíra kápne a napíše mu.
a že je v šoku chápu :-) zvlášť pokud mu ještě napsala v duchu, že on to přece ví (a přesto se nepostaral - to by se ho mohlo i docela dotknout, protože kdyby věděl, je ten typ, co by se určitě postaral)

Obrázek uživatele ioannina

Ona v zásadě neví, jestli se Ayre postaral, nebo ne. Ví, že děcko žije u Denisy, ale zároveň ví, že Ayre studuje něco, co je životu nebezpečné (elementy). Ví, že Denisa má dobře zařízenou a prosperující dílnu. Neví, jak k té dílně přišla. Klidně může dospět k závěru, že Ayre nebo jeho rodina Denisu podporují a že Ayre nechce Denisu s malou v BH, protože je to tam pro ně / je on a jeho studium pro ně příliš nebezpečné. Nebo si může myslet, že Denisa s malou nejsou v BH, protože Denisa nechce na sever, a tak se dohodli, že bude držet klidný a pohodový (společný) domov ve Francii. V obou případech je pak úplně logické, že rodiče svorně rozhodnou, že malá se nebude učit v BH, ale v Chansons.
(Takže pak dostala šok Elvíra, když Ayre okamžitě přijel a sháněl Denisu. :-D )

Obrázek uživatele Arenga

jasně, to je naprosto logická úvaha - ohledně Denisy a její dílny a jejího zajištění
ovšem Ayreho šok a následný Elvířin šok :-) nad tím se nelze než culit ;-)

Zamlžené krajkoví proměnlivých obrazců! Bože! Ta nádhera!

Obrázek uživatele ioannina

Tohleto mi Mandaly dělaj. Samy. :-))

Obrázek uživatele Martian

Se mi zdá, že máš poslední dobou nějakou poetickou… Moc pěkné slovíčkování. :)

Obrázek uživatele ioannina

Vono to k těm kulatým potforám patří. :-)) Dík.

Obrázek uživatele mila_jj

To jméno jsi Bernadettě vybrala dobře, báječně se tam hodí. Takové celé poetické to je.

Obrázek uživatele ioannina

Se značnou pomocí! Mě napadala prvně Linda, pak Guinevere, ale nebylo to ono. Bernadetka je skvělé řešení.
Celé jméno je Bernadette Ayresdóttir Labelle. Denisa jí ve jméně přiznává tátu. Nebo si tam to patronymikum Bernadetta dá sama tady v těch jedenácti, ještě nevím přesně. Je to takové hrčivé a tvrdší, ale bude to tak správně, ona nemůže být ořezávátko.

Rozesmutnělo...

Obrázek uživatele ioannina

Nojono... děti...

-A A +A