Prokletý

Obrázek uživatele Tess
Fandom: 

název: Prokletý

autor: Tess

přístupnost: 12+

pár: -

varování: smrt

shrnutí: To, že stojíte na straně dobra, nezaručuje, že dopadnete dobře. A vlastně ani že jste dobrý člověk.

prohlášení: Tato povídka nebyla sepsána za účelem zisku. Je v ní využit svět, který je duševním vlastnictvím J.K. Rowlingové.

poznámka: Děkuji Sammael za betaread.



Prokletý

Poslední, co si uvědomil, byl záblesk bílého ohně. Zdálo se mu, že hoří věčně. Nenáviděl. Smrtijedy, kteří vyvraždili tolik rodin, zabili tolik jeho přátel. Své kolegy bystrozory, kvůli kterým musel být právě zde a právě v tento okamžik. Sám sebe, že nebyl lepší. Celý svět.

Bílý oheň kouzla a temný oheň nenávisti ho spalovaly. Myslel, že to snad nikdy neskončí. Už ani necítil bolest, nenávist ji odsunula na vedlejší kolej. Byla pouze zloba, vztek a zatrpklost.

Náhle oheň zmizel a svět zešedl. Vstal a pohlédl na nezřetelný stín u svých nohou. Dolů z kopce k němu klouzaly postavy v temných rouchách. Mozkomoři. Nebál se jich, už ne; proč taky?

Jeden z nich na něj promluvil chroptivým jazykem a on mu odpověděl. Stále plný nenávisti, ale už ne osamocen. Ječivě vykřikl a rozletěl se k nim.

Nový bratr.

S trhnutím se probudil. Svůj sen už si nepamatoval, jen mu po něm v ústech zbyla nepříjemná pachuť. Překulil se, pomalu vstal a pohlédl do údolí - na ono místo, kde se mělo konat shromáždění Smrtijedů. Většina ostatních bystrozorů ještě spala, do svítání zbývalo dost času. Zakroužil rameny a pokusil se uvolnit ztuhlé krční svaly. Na chvíli opět zavřel oči.

Pojednou uslyšel zvuk, který zde neměl co dělat, tichý šramot. Otočil se směrem k jeho zdroji a ke svému zděšení pozoroval, jak se z křoví obklopujícího mýtinku téměř nehlučně vynořují desítky Smrtijedů.

Byla to past.

Poslední, co si uvědomil, byl záblesk bílého ohně.





Podporovaný projekt: Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích (http://www.hospiclitomerice.cz/)

DMS HOSPICSTEPAN na číslo 87777, cena odeslané sms je 30Kč.

Pro méně mozkomorů.

Rok: 
2008
-A A +A