Kriemhildina píseň

Obrázek uživatele eliade

Fandom: Píseň o Nibelunzích

Vzdálená jak slunce o půlnoci
je naše láska…

Mám tě na dosah ruky a přece tě nemůžu mít. Tvoje srdce je jinde, než jsi ty. Už jsi ho daroval své vyvolené. S tím se nedá nic dělat.
…přes zákaz však není v mojí moci
tobě odolat.

Mám celý život tiše trpět nešťastnou láskou?
Se srdcem v dlaních ptám se – odpověď však nechci znát –
Co je pak člověk, když nesmí ani milovat?

Proč bych nemohla být šťastná? Proč ke mně osud musí být tak krutý?
Jak můžu získat to, co mělo být určeno mě?
Nikdy na ni nezapomene. Nebo snad ano?

Poznámka: Kdo nezná fadom, asi tam to téma neodhalí, ale čáry přijdou hned vzápětí.

Rok: 
2010
Komentáře (archiv): 

So, 2010-05-01 11:18 — Profesor
Fandom znám. Pěkně celou

Fandom znám. Pěkně celou středověkou verzi Písně o Nibelunzích. Brr, povinná četba k maturitě.
Čáry odhaleny, dobré drabble.

Pá, 2010-04-30 19:31 — Lejdynka
Neodhalila, ale

Neodhalila, ale nevadí.
Songfic, to je pěkné.

Pá, 2010-04-30 16:38 — neviathiel
Fandom znám poměrně dobře,

Fandom znám poměrně dobře, ale místem si jistá nejsem. (Doufám tedy, že myslíš tu středověkou verzi a ne původní severský epos.)
Předpokládám, že jde o námluvy Gunthera u Brunhildy, kdy už má Siegfried za svou pomov slíbenou ruku Kriemhildy, když mají následovat čáry - anebo naopak do doby předtím, než Brunhilda urazí Kriemhildu a v konečné důsledku to skončí Siegfriedovou smrtí? Změním se mně to zdá spíš na druhou možnost, ale tam pak následují spíš intriky než čáry.

edit: Aha, už jsem asi doma - ty myslíš film "Prsten Nibelungů", že?

Pá, 2010-04-30 19:52 — eliade
Ne, teď jsi mě teda pěkně

Ne, teď jsi mě teda pěkně zmátla... Ten film jsem neviděla, ale četla jsem něco, podle čeho to nejspíš bylo natočené, jestli se to shoduje.. Co je to za film? Já vím, že tyhle legendy mívají nespočet variant... V tom, co jsem četla já(bohužel už si přesně nepamatuju název) to bylo tak, že Siegfried se zasnoubí s Brunhildou, ale Kriemhilda se do něj zamiluje a tak mu dá nápoj lásky, aby na Brunhildu zapoměl. To jsou ty čáry... takže asi tak... To by mě teda vážně zajímalo, co jsem to vlastně četla =D.

So, 2010-05-01 19:54 — neviathiel
Tak tohle je novodobá verze,

Tak tohle je novodobá verze, něco jako Mlhy Avalonu oprosti Artušovské legendě - jestli to autoři vydávali na legendu o Nibelunzích nebo nedej bože ságu o Ynglinzích, tak potěš :-)

Podle středověké německé legendy o Niflunzích Siegfried Brunhildu nikdy nemiloval a jen pomohl nastávajícímu švagrovi získat její ruku. A Kriemhilda tam je taky husička - na začátku jen vzdychá a souží se a čeká, až se milý hrdina konečně vymáčkne, po smrti Siegfrieda se ale sebere a začne taky z pozadí intrikovat, hádka s Brunhildou je její jediná otevřená akce.

Pá, 2010-04-30 20:21 — Ness
Přesně tak jsem to pochopila

Přesně tak jsem to pochopila já, že je to přd podáním nápoje. Film jsem viděla nějaký poměrně nový (Brunhildu hrála ta blondýna, co je zlý robot v trojce terminátora), byl dvojdílný a jmenoval se tuším Království prstenu, strašně hezký a strašně smutný, Kriemhilda tam byla krásná zrzka, ale chováním kráva, že by ji člověk kopal do zadku už od začátku. Jo, a hrál tam - kupodivu sympaticky - i Pattison - fanynky Stmívání jásají.

-A A +A