Zločin a školní trest - epilog

Obrázek uživatele Rebelka
Rok: 
2017
Fandom: 
Obdarovaný: 
Julie

Neděle 25. října 2020
Ráno je lezavé, skrz mlhu ale začínají jako prsty pronikat sluneční paprsky. Všechno se třpytí rosou. Lesknou se i okolní pavučiny, které jsou dost malé na to, aby se jimi Teddy znepokojoval, ale i tak mu pohled na ně nepatrně zrychlí tep.
Teddy přemístí sebe i Jamese na ten správný kraj Zapovězeného lesa. Zabere to tři pokusy, ale nikdo se přitom nerozštěpí, takže je to vlastně docela v pořádku.
Oba chvíli zírají na věže bradavického hradu, který se pomalu probouzí, jako by se v noci nic zvláštního nestalo. Ticho mezi nimi je spíš rozpačité. Teddy se vyhýbá Jamesovu pohledu a vzduch voní hlínou a listím.
„Tak…“ začne James.
„Tak.“ Souhlasí Teddy.
Oba se uchechtnou a James si prohrábne vlasy. Celou noc spal jako zabitý a teď už se vrtí a netrpělivě podupává nohama, každičkou část těla probuzenou a připravenou k novému dobrodružství. Obličej mu hraje všemi barvami, ale nezdá se, že by ho to nějak zvlášť trápilo.
„Však se ještě uvidíme, Teddy.“
„Jo.“
Zbytek cesty jdou mlčky, ale to nevadí. Teddymu připadá, že vidí hrad i pozemky trochu jinýma očima, ale ten pocit je zatím příliš křehký, než aby o něm dokázal mluvit nahlas. Proto se jen tak pro sebe usmívá a cítí se, jako by po dlouhé době poodhrnul svoji soukromou oponu. Navíc mu hlavě tiše doznívají ozvěny předchozí noci a Teddy je vnímá jako jemné vibrace následující po dlouhém bubnovém sólu. A nechá si je navždy pro sebe.
Nikdy Jamesovi neřekne, že se mu nepodařilo usnout a celou noc probděl. Nikdy mu neřekne, že kolem třetí hodiny ranní uslyšel nezvyklé šustění a měkké kroky zvířete a že jako samozvaný strážce Jamesova klidu nehnutě ležel a poslouchal. Když ta věc tlumeně zavrčela, dřepl si Teddy ke spícímu Jamesovi a křečovitě mu svíral zápěstí, připraven se s ním okamžitě přemístit na bezpečnější místo.
A rozhodně Jamesovi nikdy neřekne, že držel jeho ruku ještě dlouho poté, co kroky odezněly.
James se na něj zakření a Teddymu se zhoupne žaludek.
Některé věci se prostě nahlas říkat nemusí.

Klíčová slova: 

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

To bych ráda věděla, co ten Teddy provedl, možná je to jasné, ale mně to nějak nedochází. Ale ono je to asi jedno. Povídka je krásná, fakt krásná

Obrázek uživatele Rebelka

Já to schválně nechala v takové trochu neurčité rovině, líbilo se mi to tak víc :). Můžu ti napsat svoji teorii, co se stalo, ale klidně si tam domysli něco vlastního.
A děkuji moc, to jsi mi udělala radost.

Obrázek uživatele Aries

Vysvětlení netřeba, dovedu si představit, jak říkal Otokar Březina, když ho upozorňovali na letadlo :-) Já spíš nevěděla, jestli se nenaráží na něco, co se tak nějak ví, akorát mně to uniklo. Pěkná, moc povedená povídka

Obrázek uživatele Gwendolína

Je to tak krásný, až mě to donutilo se přihlásit. :D A já bych poprosila o tvou teorii, o tom, co Teddy provedl, já ráda věci polopaticky. :)

Obrázek uživatele Rebelka

Je, to jsem rada, ze ses prihlasila. Clovek si muze tisickrat rict, ze pise, protoze ho to bavi... Ale stejne se pak raduje z komentiku jak male decko :D.
Co se stalo na jare... Podle me je to trochu jako se strachem. Hrozne se tim uziras v sobe a kdyz to popises nahlas, neni to ani zdaleka tak desive. Proto si osobne myslim, ze to neni az takova veda, jak si Teddy za tu dobu vsugeroval.
Proste ten pretrvavajici pocit, ze se vsechno odehrava nezavisle na Teddym a jakoby za zavesem zpusobil, ze Teddy vnimal veci dost odtazite a ne vzdy byl schopny poradne odhadnout nasledky. V tomto pripade podle me experimentoval s nejakym kouzlem a nezajistil si k tomu bezpecne misto bez lidi. Kouzlo se vymklo z ruky a doslo ke zraneni nejakeho mudly, ktery se k tomu nahodou pripletl. Nestalo se nic moc vazneho, nicmene kvuli Teddyho vazbam na Harryho a taky kvuli tomu, ze po valce uz nezbylo moc zajimavych veci, o kterych psat, to poradne rozmazl Denni vestec. A protoze je kouzelniku malo, nenasel by se v Britanii snad nikdo, kdo by to nevedel. Teddymu bylo tehdy dvacet dva a byl to na nej az prilis velky tlak.

Obrázek uživatele Julie

Je to krásný a jsou zlatíčka a teda taky by mě zajímalo, kdy Jamie tak dospěl:-). Jsou to přesně oni a přesně takhle jsem je chtěla a ty jsi naprosto úžasná!
Moc, moc, moc děkuju!

Obrázek uživatele Rebelka

Dekuju, jsem moc rada, ze se ti to libilo. Ja se pri psani vazne bavila, takze dekuji za vyborny namet a inspiraci :).
A pridam malou zakulisni informaci. Kdyz jsem to sepisovala, myslela jsem si, ze si v tom lese daji pusu. Dokonce jsem to tak mela v jedne chvili i napsane. Jeste jsem ale nezazila, ze by se mi postavy proti memu napadu tak moc vzbourily :). Ale tak... stejne vsichni krome tech dvou vi, ze to je jen otazka casu ;).

Obrázek uživatele Julie

Oni se k tomu časem dostanou. Ale máš pravdu, tady by to vážně bylo kapku předčasné.

Obrázek uživatele Esti Vera

Ačkoliv o další generaci HP většinou nečtu moc ráda, tohle se mi opravdu líbilo, ty charaktery jsou skvělé a napsané je to tady moc hezky :)

Obrázek uživatele Rebelka

Děkuju za komentář, jsem ráda, že se ti to i tak líbilo :).

Obrázek uživatele ef77

Je to krásné, něžné a plné naděje. Nádhera!

Obrázek uživatele Rebelka

Děkuju moc za krásný komentář :).

Obrázek uživatele strigga

Konečně nemám černý svědomí a můžu to taky okomentovat :D samozřejmě jsem to četla hned po vydání, ale připadala jsem si hrozně nepatřičně. :)
Oni jsou oba takoví sympaťáci! Jimmy je asi tak stokrát moudřejší, než jsem v šestnácti byla já. :D A ať Teddy provedl cokoli, naprosto jsem mu rozuměla a bylo mi úzko za něj, tyhle pocity zatraceně dobře znám a tys je vykreslila snad až moc přesně. Brrr. Scéna s pavoukama byla pěkně drsná a konec nádherně, křehce něžnej, jako první nadranní paprsky. A stejně si tu pusu pak určitě dali :) strašně moc se mi to líbilo.

Obrázek uživatele Rebelka

To jsi ani nemusela čekat, však já vím, že tvůrčí blok je pěkná potvora :). Ale každopádně teď moc děkuju za komentář a jsem hrozně ráda, že se ti to líbilo.
Určitě dali. Hrozně by mě zajímalo, jak se to semlelo, ale napsat bych to asi nedokázala. Ale chtěla bych si o tom přečíst :D.

-A A +A