Rozhodnutí, za které se platí

Obrázek uživatele Esti Vera
Úvodní poznámka: 

Milá Blanco,

tak se hlásím jako další z Ježíšků. Původně to mělo být drabble, ale nakonec nějak narostlo na 400 slov :). Pustila jsem se do HP a ženské hrdinky, které v originále neměly moc prostoru, přináším hned dvě. Jen pro ujasnění, děj se odehrává v Bradavicích v době Harryho sedmého ročníku. Tak snad se bude líbit.

Esti Vera

Fandom: 
Drabble: 

Rychle kráčela chodbami hradu, kladla nohu před nohu a hlavu držela hluboce skloněnou, jen aby nevyčnívala. Pryč byly doby, kdy na chodbách všichni křičeli, smáli se a dohadovali, a ona nechtěla přitahovat víc pozornosti, než bylo nutné. I tak si jí ale leckdo všiml.
„Hele, šmejdka.“ „Kam tak sama? Bratříček tě tu nechal, co?“ „To přece hodní malí Nebelvíři nedělají, nebo jo?“
Poznámky Zmijozelů ji provázely celou cestu. Kdykoliv jindy by možná zvedla hlavu, nechala oheň ze srdce proniknout až k očím a zostra jim odsekla, ale dneska nemohla riskovat, že se jí něco stane. Měla úkol, který musela splnit.
„Madam Pomfreyová!“ zavolala potichu, ale důrazně, když stanula mezi dveřmi ošetřovny. „Madam Pomfreyová!“
Postarší bradavická ošetřovatelka vyšla z pracovny. Když uviděla návštěvnici, mírně se zamračila, ale nakonec svůj výraz vyhladila do nicneříkající masky. Tou dobou nosili tuhle masku všichni.
„Ano, slečno Weasleyová?“
„Byl u vás Neville.“ Neptala se, jen konstatovala.
Ošetřovatelka přikývla. Ginny se snažila nedat na sobě znát podráždění, ale neovládla se a prudce se na ženu obořila: „Jak jste ho mohla nechat odejít? Mučili ho a vy to víte. Stěží se dostal na kolej a hned omdlel!“
„Poskytla jsem základní ošetření adekvátní současné situaci, slečno Weasleyová. Teď, pokud dovolíte...“
„Ne, nedovolím! Základní ošetření? To znamená postarat se, aby přežil a zítra si to mohl zopakovat? Ztratil spoustu krve!“ zvyšovala hlas Ginny a mračila se na ženu proti sobě.
„Vzhledem k této situaci, ano, to bylo základní ošetření. Zajistila jsem mu další den. A navíc, každý musí nést následky svých vlastních činů,“ vysvětlovala s předstíraným klidem lékouzelnice.
Dívka jen bezmocně zavrtěla hlavou. „Následky vlastních činů? Má pykat za to, že má svědomí, že je mu násilí cizí, že nechce ubližovat? Jak se na to můžete jen tak dívat? Vy víte, v jakém stavu byl. Potřebuje alespoň ten pitomý krvetvorný lektvar, copak to nechápete?“
Maska, za kterou se ošetřovatelka doteď skrývala, naráz opadla. Možná byl čas, postavit se na stejnou stranu. „Dodávky lektvarů do Bradavic jsou kontrolovány a mají své limity. Nemůže být dost pro každého a téměř dospělý člověk vydrží víc než jedenáctileté dítě.“
„Mohl si vzít a odmítl?“
„Bylo to šlechetné rozhodnutí, ale za taková se platí.“
„Smrtí?“
„Občas.“
„A vy ho necháte?“ upřela Ginny pohled na bradavickou ošetřovatelku.
Přikývla. „Nemůžu zradit to poslední, čemu věřím.“
„A to je?“
„Nemůžeme změnit svůj osud, ale to, jestli budeme zbabělí či odvážní, ano. A vy všichni jste předurčeni být hrdiny.“

Komentáře

To je silné. Madam Pomfreyová rozhodně zažila spoustu dilemat.

Obrázek uživatele Esti Vera

Děkuji. Postava Madam Pomfreyové mě už od začátku fascinuje, protože ač vlastně nikdy nestála v první linii bojů a moc se o ní nepsalo, vždycky dělala všechno, aby studentům pomohla :)

Obrázek uživatele Keneu

Líbí. Mám madam Pomfreyovou moc ráda, lépe jsem ji poznala v jedné úžasné fanfikci. Fakt to nemá lehké.

Obrázek uživatele Esti Vera

Děkuji za milý komentář :). Můžu se zeptat, která fanfikce to byla? Já si Poppy jako výraznější postavu vybavuji hlavně z Elysejského klíče a Stop Šelmy.

Obrázek uživatele Blanca

Děkuju hrozně moc! Dostala jsem se ke čtení až teď a u tohohle mi prostě spadla brada. Díky za bojovnou Ginny, přesně takovou, jaké Rowla nedala prostor. A za Poppy <3 jo, pro tu ten rok musel být taky hodně výživný.

Obrázek uživatele Esti Vera

Není vůbec zač, jsem moc ráda, že drabble potěšilo! Tuhle scénu jsem měla v hlavě už delší dobu a už tak rok si říkám, že osudy Poppy (včetně Harryho sedmého ročníku v Bradavicích) by si zasloužili i nějakou delší povídku, ale pořád se k tomu nemůžu dokopat :)

-A A +A