Jiný standard

Úvodní poznámka: 

Myslím, že bych měla psát ty drabble dřív. Nějak se bojím, že to jednoho krásného dne nestihnu. Ale děti usnuly krásně a ani můj odchod je nevzbudil.

Fandom: 
Drabble: 

Mohla jsem být ráda, že jsem byla na situaci připravena čtením historických románů. Ale skutečnost, ta byla horší, než jsem si vůbec předtím dokázala představit. Asi mám špatnou představivost. A už vůbec nechápu to poblouznění rytíři. Páchli, byli věčně nalití nebo se mlátili. Pche, žádná romantika. No a podobné to bylo s cestováním a ubytováním na cestách. A to jsem měla to štěstí, že jsem cestovala v princově družině. Jenže to, co oni považovali za první třídu, tak v naší době bylo těžkým podprůměrem. Tekoucí voda - utopie, pohodlný záchod - ani náhodou. Jen jídlo bylo skvělé, bez éček a chemických přídavků.

Závěrečná poznámka: 

Nejspíš bych opravdu zjistila, že mám špatnou představivost a litovala bych, že jsem se chtěla kdy dostat do této země, která je úrovní někde v období středověku, pozdních Přemyslovců až husitských válek.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

jo, já myslím, že to je hodně výstižný. Já jsem se například nikdy do žádného příběhu dostat nechtěla, já to radši sleduju z povzdálí a nechávám je, ať se tam pachtěj sami ;)

Obrázek uživatele Eillen

a to se mi právě na Aldormě líbí. To, jak si tam uvědomuješ ten rozdíl mezi romantickou představou z našeho světa a pak tím šokem nad realitou.

Obrázek uživatele Tora

To bezpochyby :)

Obrázek uživatele Faob

Knihy občas matou, ostatně ve své vlastní osobní historii rádi minulé idealizujeme...

-A A +A