A čo je to také „stanoviť prioritu“, Kefalín?

Úvodní poznámka: 

Fandom by měl být ještě lépe: Ze života - bohužel mého.

Fandom: 
Drabble: 

„Nemůžeme vám říct, jestli si to objednáme, dokud váš návrh neuvidíme. Nejdřív nám tedy něco navrhněte a my se pak rozmyslíme, jestli podle toho budeme dělat reklamní kampaň nebo ne.“
„A nestačila by vám jen skica? Dělat kompletní návrh je dost pracné.“
„Ne, my potřebujeme vidět, jak to bude vypadat ve skutečnosti. Až potom se rozhodneme.“
„Dobře, ale už tady od vás mám 6 úkolů a nedá se všechno stihnout najednou. Takže abychom to zvládli, tak teď stanovíme pořadí podle toho, co potřebujete mít hotové nejdřív, souhlasíte?“
„Ano.“
„Výborně. Takže který z těch úkolů pro vás má nejvyšší prioritu?“
„Všechny.“

Závěrečná poznámka: 

Platili samozřejmě vždy jen za přijatý a použitý návrh, jen občas jsme z nich vydyndali nějaké směšné skicovné.
Nejsem živnostníkem už 7 let, ale ještě dnes se mi při vzpomínkách na některé zákazníky současně stahuje žaludek a ježí vlasy.

Komentáře

Obrázek uživatele Esti Vera

No, tedy, tohle bych zažívat nechtěla. Ale drabble se mi líbí :)

Taky jsem z toho odešel :-) A děkuji!

Ten závěr to dorazil. Opravdu krutě ze života.

Díky, to je opravdu skutečná příhoda.

Obrázek uživatele mamut

Ze života, přesné.
Výborně napsáno.

Děkuju!

Obrázek uživatele Aries

V některých oborech to vážně není jednoduché. Viděla jsem taky, jak se nějaká výtvarnice rozčilovala, že jí zákazník nechce zaplatit s argumentem, že ona přece kreslí ráda. A požadavek 40 stránek překladu s tím, že za odměnu potom zákazník na konec textu uvede jméno překladatele, to je taky nádhera.

Bohužel. Jedno nejmenované, dost velké a vážené nakladatelství to takhle dělá soustavně. Slíbí překladatelovi XX tisíc a pak mu dá zlomek nebo vůbec nic s odůvodněním, že "jste přeci překládal pro XY, to máte neocenitelnou referenci".

Obrázek uživatele Aries

tak takové vydavatelství bych naopak hlasitě a opakovaně jmenovala. Třeba by časem přehodnotilo přístup k věci

Mám svědectví od dvou důvěryhodných lidí a pokud vím, tak oba vědí o dalších. Podaří-li se mi ty informace více poskládat, zveřejním to zde, myslím že SOS jsou celkem vhodným stránkami ke zveřejnění varování.

Obrázek uživatele Rya

Drabble skvělé a trochu děsivé (nakonec jsem ráda, že dělám pro stát), a jako bonus představa Tebe se zježenými vlasy (to Ti musí pořádně přidat na výšce :-))

Hehe, děkuji, no dobře, při mé délce asi "ježení" není nejvhodnějším výrazem a více by se hodilo klasické "vstávání vlasů na hlavě". Ježit by se případně mohly chlupy, aby z toho taky něco měly :-D

Obrázek uživatele Faob

není blbý nebo takový vyčůránkovský zákazník, ale přímo - nečtěte, děti - pekelně vychcaný! V tomto velmi originálně uchopeno téma, klobouček.

Moc děkuji za ocenění, v jejich případě to ovšem byla dokonce kombinace vychcanosti a hlouposti (což by mohlo znít jako malá výhoda, ale věřte mi, že nebyla).

-A A +A