Hysterie se nevyplácí

Fandom: 
Drabble: 

„Aničko, nechoď k tomu velkýmu psovi, pozor, kouše!“
Otočí se ke mně, v sametově hnědých očích němá výčitka: „To se mě vážně nezastaneš?“
Na tu výčitku má právo. Jak dlouho trvalo, než při výcviku obrany přemohla svou vrozenou mírumilovnost a odhodlala se „lumpa“ kousnout.
Sedám k ní na bobek.
„Nevšímej si toho, některý lidi sou hloupí,“ přesvědčuju ji.
Od té doby na podobné impertinence cizích dvounožců reaguje vznešeným odvrácením hlavy a ostentativním nezájmem.
„Pepíčku, pozor na toho velkýho psa, určitě kouše! Aúúúúúúúúúúúúúúúúú…“
Střapatý ratlík rozčilený na nejvyšší míru urážkou své velké chundelaté kámošky se zahryzl hysterické paní zezadu do lýtka.

Závěrečná poznámka: 

Věnováno paní vlkodlakové, nejúžasnější a nejláskyplnější bytosti, která se právě před rokem vydala za Duhový most.
Bublinka milovaná
Always

Komentáře

Obrázek uživatele KattyV

Sice chápu dotčení majitele milovaného psa, ale na druhou stranu, není pravidlo - Na cizí psy se bez dovolení nesahá - v zásadě správné?

Na cizí psy se samozřejmě nesahá, ovšem normální rodič dítě naučí, že když si chce pohladit pejska, musí se zeptat majitele. Což většina rodičů opravdu dělá a dítě si tak nevypestuje zbytečný strach, ale respekt k tomu, co není "moje". A pak jsou magori, co v každém zvířeti vidí krvelacnou bestii a děsí děti už při pouhém pohledu na pejska, aniž by ovšem dítě naučili tomu respektu k vlastnictví druhého.

Obrázek uživatele KattyV

To je samozřejmě úplná a naprostá pravda. Na druhou stranu, abychom to neviděli jenom černobíle - báječní a chápaví majitelé psů x tupí, hysteričtí rodiče. Pokud se ti k dítěti žene velký pes a majitel zdálky vesele pokřikuje:"Nebojte se, ona je strašně hodná," tak to mezilidským vztahům ani lásce onoho dítěte k pejskům neprospěje. Odpovědnost je nutná na obou stranách. Pes je v tom nevinně, lidé už méně.

Jenže takových psů a majitelů je minimum a konkrétně Blackie se nikdy k nikomu nehnala. Přesto jsem nesčetněkrát slyšela předsudky typu "velkej pes = zlej pes", nebo dokonce "černej pes = zlej pes". Ještě zbývalo, aby ji označili za Smrtonoše...
A mimochodem - mě jako dítě taky párkrát posadil na zadek velkej přátelskej pes a máma z toho vědu nedělala (přestože ji samotnou ve čtyřech letech zle pokousal v obličeji vlčák - vysloužilý hraničářský pes), já se kvůli tomu psů bát nezačala, spíš naopak - otrkala jsem se. Život se nežije ve skleníku a je lepší být na něj připraven.

Obrázek uživatele ioannina

A úplně nejlepší je, když taková hysterka (jakéhokoli pohlaví) chodí na psí výběh, tam kolem psa poskakuje, mává rukama a ječí, že ten pes je zlej a že ji určitě kousne.
Proč to ti lidi dělají, jsem v životě nepochopila.

Přesně tak.
Díky

Obrázek uživatele mamut

No to je celé o lidské hlouposti.
I když nám se strach cizích z našeho berňačky náramně líbí. Zejména, když víme, že je pes vítací namísto hlídací :D

Někdy je takový strach vyloženě vhodný :)

Obrázek uživatele Tora

Vlkodavové se mi strašně líbí. Jsou tak velicí... Ale bohužel jako všechna velká plemena za svou velikost platí krátkou délkou života... Krásné drabble. Kamarád, co měl taky vlkodavy, říkával - vyhodnotí situaci a pro prkotiny se nevzrušují...

Ona teda paní vlkodlakova byla kříženec retrievera a border kolie, proto tak laskyplna povaha.
Ale když má potterista pesovou, která vypadá jako Sirius Black, a které se napoprvé máma lekla tak, že ji nazvala vlkodlakem, tak k titulu paní vlkodlakova není daleko. Mimochodem poprvé tak byla titulovana na prvním pikniku DMD.

Obrázek uživatele Tora

pardon, já to četla na mobilu v práci o přestávce a blbě vyhodnotila. Ale i tak, prostě mně se líbí velcí psi. Ale mám z nich respekt a sama bych psa nechtěla, páč bych ho neuměla vychovat. Já jsem holt na ty kočky.

:-)))
Někdo je kočičí a někdo psí :-)

A tak si špatné mínění o psech ještě utvrdila.

Ovšem třeba jí došlo, že představa, že kousou jenom velcí pejskové, je poněkud zcestna.
Já jsem za ty roky poznala, že spíš je potřeba dávat si pozor právě na ty malé.

Obrázek uživatele ioannina

Statistiky ti dávají za pravdu. Nejčastěji koušou jezevčíci a jorkšíři. :-))
(Oba lovečtí, oba tvrdohlaví, oba celkem často chovaní jako hračka, oba často podceňovaní... Jo. Psi jsou v tom většinou nevinně. Je to v lidech.)

Přesně tak. Je to v lidech.
Psi jsou úžasná stvoření, od kterých bychom se měli ledacos naučit. Třeba milovat. Nebo umění naslouchat.

Obrázek uživatele ioannina

Pravda. Oboje umí líp než my.<3

Přesně!

Obrázek uživatele Profesor

Pobavilo. :-)

Moc hezké. I vzpomínka.:-)

Díky!
Ty jsi ji znala...

Obrázek uživatele Martian

Připojuji se k tiché vzpomínce.
A rozčileného ratlíka jsi popsala naprosto přesně. Ještě o fousek akčnější jsou z mé zkušenosti čivavy. Vidět je sice není, ale jinak… ;))))

Moc Ti děkuju!

-A A +A