Tisíc zázračných bylín a húb

Úvodní poznámka: 

Prvý diel série: Albus Dumbledore má svoje dôvody
Predchádzajúci diel: Konečne pravda

Drabble: 

"Naozaj si myslel, že tá jazva je tetovanie?"
"Trochu. Myslel som, že rodičia boli hipíci - preto ich teta neznášala."
Ron vyprskol smiechom. Hneď ale zvážnel pri pohľade na rozvrh. "Ó, nie. Zajtra dojhodinovka elixírov - počul som, že učiteľ je riadne nepríjemný."
"Snape? Ten ma sem priviedol. Trochu mrzút, ale nič hrozné," pokrčil Harry plecami. Ľahko sa zľahčovalo v klubovni, kam zo skleníkov doliehala vôňa bylín a zeminy... Po boku priateľa.

*

"Potter, kde by ste hľadali bezoár?"
"V žalúdku kozy, pán profesor," odvetil Harry a očakával ďalšiu otázku. Dursleyovci sa s ním pol leta nebavili. Dosť času naštudovať si učebnicu elixírov.

Závěrečná poznámka: 

Nasledujúci diel: Potterov návrat

Komentáře

Hezké a milé pokračování. Tak i tahle alternatýva má své výhody.

Ďakujem. :) Má, a dokonca aj pre Dursleyovcov - síce sa pravdepodobne strašne pohádali, ale aspoň nemusia na chirurgii vysvetľovať, prečo ich synovi klíči prasačí chvostík.

Obrázek uživatele Arenga

tak tohel mne opravdu pobavilo! Skvělá alternativa - a opět velice logické - měl nové učebnice a spoustu času, to je přece naprosto jasné, že si je přečetl

Ďakujem. Viem, že v originále si ich prelistoval... Ale povedzme si to na rovinu, tu mal priamu skúsenosť s rokfortkým učiteľom, ktorý veľmi očividne pohŕda hlúposťou - a nemohol vedieť, či ostatní náhodou nebudú rovnakí. To je dosť silná motivácia čítať učebnice. :)

Obrázek uživatele KattyV

Učebnice a čas měl i v kánonu. Ale tady se už potkal se Snapem. Nedivím se, že učebnice lektvarů studoval obzvlášť pozorně.

Veru, veru. Ktovie, či malý Severus nešikanoval aj malú Lily, aby sa učila, teda ak boli elixíry už vtedy jeho obľúbený predmet.

Obrázek uživatele Keneu

Harry se dobrovolně učí! To na něj Snape musel udělat opravdu dojem :D Výborné.

Ďakujem. :) Obávam sa, že mu Snape niekde počas nákupu školských pomôcok nevtieravo, no o to dôkladnejšie vylíčil, čo sa stane študentom, ktorí sa na jeho hodiny dostavia nepripravení.

Obrázek uživatele Keneu

Nevtíravě, ale důkladně, no chudák Harry, už to vidím :)

-A A +A