Rozhřešení

Obrázek uživatele Bilkis
Úvodní poznámka: 

Navazuje na Vzdychuprázdno: http://sosaci.net/node/32619

Pro mé věrné komentující... Díky moc!

Drabble: 

"Já nesouhlasím." Řekne Veronika.
"Máš k tomu co říct, smrtelníku?" Zeptá se démon a Viktor může mluvit.
"To nemůžeš, Veroniko, Proboha! Co ti zbude, když odejdu? Já jsem..." Démon ho znovu umlčí.
"Co, Viktore? Zákon?! Jsi vrah!" Vyprskne Veronika a Viktor vidí, jak se její pohled zatvrzuje.
"Dobře tedy, my půjdeme." Kývne démon a vykročí.
"Počkej," zvolá Veronika. Démon se otočí, v očích otázku.
"Jeho duši už máš. Jeho tělo nepotřebuješ. Nehraješ fér, víme to oba. Tak nehraj. Duši si vezmi, tělo tu nech?" Je to návrh, k ničemu se nezaváže.
Smích a blesk.
Čertova kazatelna.
Čtyři lidé.
Tři duše.

Závěrečná poznámka: 

Tak snad jsem to dokončila se ctí...
Díky sosačkám, zadavatelkám, hodnotícím, psavcům, komentátorům, čtenářům, podporovatelům a hlavně mému manželovi, že to se mnou tenhle měsíc vydržel. :) Jako vždy to byla báječná jízda!

Komentáře

Obrázek uživatele Eillen

Krásný příběh. Jen tedy k tomu konci...
Já ti nevím, ale od Veroniky mi to přišlo kruté. Tělo bez duše... To si snad Viktor nezasloužil.

Obrázek uživatele Bilkis

Díky.
Za celý život útrap? Zabil jí dokonce posledního člověka, kterého měla. Někdy prostě lidi musí být krutí na oplátku.

Obrázek uživatele Eillen

Já neříkám, že ji nechápu. Jen bych to na jejím místě neudělala. Já bych ho chtěla mít z krku napořád. Navíc, bez duše si nic neuvědomuje - ani co mu udělala...

Obrázek uživatele Bilkis

Ale ona ví, že si ji nepamatuje. Původně jsem mu jen chtěla vymazat paměť na ni. Ale nakonec jsem si řekla, že půjdu do původního plánu. Neříkám, že to není kruté. Jen že jsem to tak chtěla napsat.

Obrázek uživatele Eillen

Tak jsme se shodly. Je to kruté, ale do příběhu to hezky sedne. A tím bych to asi ukončila :-D Já ti nic nevyčítala, já jen konstatovala. :-D

Obrázek uživatele ef77

Kruté. V její situaci pochopitelné, ale kruté. A jako vždy výborně napsané.

Obrázek uživatele Bilkis

Jako jo, kruté to je. Tak jsem to chtěla. A jako vždy díky. :)

Obrázek uživatele Roedeer

Napsala jsi krásný příběh, Bilkis. A jestli se nemýlím, tak jsi ani jedno téma nevynechala, což je pro mě naprosto obdivuhodný výkon - napsat vše, vždy dodržet téma a ještě neporušit sérii. Ostatně právě tvoje Křivdy mi byly inspirací pustit se letos také do série, i když v žádném případě tak košaté a lyrické, jako je ta tvoje. Omlouvám se, že jsem nekomentoval vše, ale ještě letos jsem dočítal Křivdu z loňského roku, protože jsem tu loni nezůstal až do konce... no a dále prostě darmo mluvit, flákal jsem komentování.

Těším se, s čím přijdeš v dalším ročníku.

Obrázek uživatele Bilkis

Díky moc. Ano, ne na všechna témata připadají drabble do letošní série (jen do fandomu), ale nevynechala jsem. Pokud jsem tě takto ispirovala, dovol mi malý soukromý moment... (čti: Tančí po pokoji a nahlas jásá, že Roedeer píše, dokonce sériově a ona to může číst!) Jsem moc ráda, že ses do toho pustil s takovou vervou. A vůbec se neomlouvej, já jsem s komentováním na štýru roky a dočítám postupně a vůbec. Díky moc za čas, který jsi Křivdám věnoval. Moc si toho vážím.

Obrázek uživatele Aries

Já jsem ráda. Otázka je, jak to teď bude s Veronikou, když neodpustila, ale chápu ji a jsem ráda, že nevyměkla. Tím by vlastně celý ten příběh popřela.
Podívám se, jestli jsem náhodou nevynechala nějaký dílek, ale myslím, že většinu jsem přečetla a moc se mi to líbilo. Strašně se mi líbí osobitá drsná poetika tvého psaní.

Obrázek uživatele Bilkis

Díky. Já jsem taky ráda, že nevyměkla. I když to bude mít dál hodně těžké. Přece jen mu provedla hodně krutou věc.
I kdybys vynechala, pokud ti příběh i tak dává smysl, jsem ráda. Moc děkuju za čtení, komentáře a pochvalu. Pro čtenáře jako jsi ty je radost psát!

Obrázek uživatele Faob

To je docela dechberoucí závěr, Karla poslechla, ale tělo vyžádala, čtyři těla a tři duše, hm, hm, hm, žádné "a žili šťastně až do smrti" nebo "tak se měj a příště zas" parťáků, ale obraz znepokojující. (Tuším, že jsem úplně mimo, ale to tak nějak k drabblátkům ze sérií patří, že jeden komentuje, aniž zná celý příběh :-)))

Obrázek uživatele Bilkis

Díky! Ono bylo v jejich situaci zhola nemožné rozejít se přátelsky. Nebo aspoň civilně. Letos jsem to natahovala až moc, obávám se, že ne všechno bylo vysvětleno tak, aby to dávalo dokonale smysl i při přečtení všech drabble těsně za sebou... Ale už je holt hotovo. Díky za všechny komentáře!

Obrázek uživatele Martian

Komentovat jsem příliš nestíhala, ale četla den po dni zcela pravidelně. Díky za všechny drabblíky. :)

Obrázek uživatele Bilkis

Já děkuji za čtení! :)

Obrázek uživatele neviathiel

Ah, já to asi špatně pochopila - myslela jsem, že zatratí svoji duši, pokud ho nechá démonovi. Z vnějšího pohledu možná kruté, jenže ono se lehce káže o odpuštění, když člověk nezná její situaci. Doufám, že se dá v budoucnu dohromady a bude moct žít normální život.

-A A +A