3 - Oko

Fandom: 
Povídka: 
Úvodní poznámka: 

Pozor, vulgární výrazy a násilné scény, není vhodné pro děti.

Kapitola: 

Kapitán Alwarez hleděl do temnoty, temnota hleděla na něj.

"Bingo," zamumlala si mladá žena a zmáčkla tlačítko interkomu. Trvalo jen okamžik, než se za její židlí objevil nadporučík.
"Tak co tam máme, Chiefe?" zeptal se zvědavě.
"Zkurvený jackpot, pane!" otočila se na ně poddůstojnice a poslepu klepla na obrazovku. Na monitoru se objevila tvář. Záběr nebyl dokonale ostrý, poručík ale neměl problém poznat osobu, které tvář patřila.
"Edward, zkurvený, Alwarez," hlesl.
"Aye, aye, veliteli."
"Dobrá práce," položil jí ruku na rameno, "pošlete na Mars zprávu, že máme potvrzení přítomnosti cílového objektu."
"Provedu, pane!"

EFSS Scope byla snad nejunikátnější loď ve federální flotile. Rozhodně ale vypadala nejzvláštněji. 70 let po uvedení do služby byl tento typ korvety stále přísně tajný, nicméně manuály federálního námořnictva ji popisovali jako "loď postavenou okolo teleskopu", což byl velice výstižný popis.
V ose korvety byl umístěn teleskop s objektivem o průměru 9 metrů. Ten ideově vycházel z modelů, které se používaly v předminulém století ke zkoumání planet zvažovaných jako cíle pro generační lodě. Dostal ovšem vylepšenou elektroniku a modernější zrcadla, takže umožňoval snímkovat ve vysokém rozlišení i na obrovské vzdálenosti.
Posádku Scope tvoří 12 mužů a žen, což je mezi federálními korvetami s přehledem nejnižší číslo. Největší část trupu tak zabírají dva obrovské warp motory, které byly vyvinuty pro použití na fregatách. Rychlost byla u výzvědného plavidla klíčová, protože v době vzniku této třídy neexistoval rychlejší způsob předávání zpráv, než jejich převezení v lodi.
O užitečnosti Scope pro admiralitu svědčilo to, že patřila mezi první lodě vybavené 4bitovým kvantovým vysílačem, který jí umožňoval komunikaci s velícím střediskem flotily na Marsu v reálném čase.

Díky tomu prsty poddůstojnice, zodpovědné za technický úsek výzvědné korvety, vyťukávaly na klávesnici zprávu, která už za pár hodin probudí nejlépe promazaný válečný stroj v lidmi obydleném vesmíru.

Komentáře

Obrázek uživatele Keneu

Pěkná loď.
Jen pro účely statistiky, modrou tam nemáš schválně a jsi rebel?

Ona to není úplně rebelie, zapomněl jsem minulý týden napsat další kapitolu, tak jsem ji dopsal teď. A pokud jsem to pochopil správně, modrá má být ve 4. kapitole, což doopravdy bude. :-)

Obrázek uživatele Killman

Zajímavá loď, těším se na pokračování.

Obrázek uživatele Rya

Parádní popis!

-A A +A