6. Cesty k sobě

Obrázek uživatele Regi
Fandom: 
Povídka: 
Úvodní poznámka: 

Prostřednictvím Lenčina vyprávění jsme se přesunuli do jejího dětství.
Poznámka pro neznalé kánonu:
Xenofilius Láskorád – kanonický otec Lenky
Reginald Scamander – nekanonický (nicméně někdo takový logicky existovat musel) otec Rolfa Scamandera (zmíněného J. K. Rowlingovou) a syn (zcela kanonického) Mloka Scamandera, velmi slavného autora knihy Magická zvířata a kde je najít.

Kapitola: 

Stanové plátno pleskalo v mírném teplém větříku. Prázdninové přístřeší zvenčí vypadalo jako malé áčko. Vevnitř však bylo kouzlem zvětšené do pohodlného obývacího pokoje s krbem, praktické kuchyně s jídelnou, čtyř ložnic a dvou koupelen. Stálo ve stínu obrovského stromu, na kraji rozlehlé planiny s vysokými trsy ježaté trávy. Na obzoru se zvedala rudá masa hory Uluru. Domácí skřítka právě venku prostřela stůl. „Slečno Leničko! Pane Rolfi! Pane Scamandere! Pane Láskoráde! Tira prosí ke svačině!“
„Viděla jsem klokana!“ volalo nadšeně blonďaté děvčátko, asi osmileté, které přiběhlo jako první. Popadlo obrovský kus meruňkového koláče a s velkou chutí se do něj zakouslo. Podobně jako jedenáctiletý chlapec, který s brbláním, že klokan přece není žádné magické zvíře, ale úplně obyčejné, dosedl na židli vedle ní. „Tiro, to je dobrota!“ „Ty jsi nejlepší koláčová kuchařka na celém světě!“ Zapomněli vzápětí oba na svůj spor a překřikovali se s plnými pusami.
Dva muži, kteří se přiloudali po chvíli, však nevěnovali pozornost dětem, skřítce, ani jídlu. Byli plně zaujati něčím úplně jiným. Jeden z nich, otec chlapce, opatrně vybalil z plátěného vaku podivný předmět a položil jej mezi hrníčky a talíře.
„Úžasné,“ vydechl druhý, stejně světlovlasý jako jeho dcera. „Je to opravdu to, co si myslím, Reginalde?“
„To tedy rozhodně je, příteli Xenofilie,“ odpověděl Reginald slavnostním tónem. „Roh muchlorohého chropotala ze sbírek mého otce, Mloka Scamandera. On sice nenašel tohle magické zvíře živé, ale podle jeho zápisků se právě zde ještě pár exemplářů vyskytuje, protože tady kdysi objevil několik ne příliš starých stop a také tuto vzácnost. Jsem přesvědčen, že letošní prázdniny budou památné. Že tentokrát už bude naše společné úsilí konečně korunováno úspěchem. Po všech těch letech pátrání se budeme moci považovat za následníky mého otce. Naše zesnulé manželky by na nás byly opravdu hrdé, a naše děti na nás jednou pyšné určitě budou.“

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

To je pěkný, taková prázdninová idylka

Obrázek uživatele Aries

To je pěkný, taková prázdninová idylka

Obrázek uživatele Regi

Jo, přesně takové tehdy Lenčiny prázdniny bývaly. Idylické. :-)

Obrázek uživatele Finde

Takže předpokládáš, že Rolfie se znal s Lenkou od dětství? Je to pravděpodobné, jejich rodiče spojuje vášeň pro neobvyklé tvory.

Obrázek uživatele Regi

Tohle mě napadlo už kdysi dávno, když jsem někde narazila na poznámku JKR o tom, že Lenka si vzala Rolfa Scamandera, vnuka slavného Mloka Scamandera. Hned mě napadlo, jak se asi mohli seznámit. Zájmy Lenčina otce a Rolfova dědečka si o to přímo říkaly. Jen jsem ten nápad nikdy nepoužila. Až teď.

Obrázek uživatele Wee-wees

Možné to je, i když Lenčin otec mi vždycky připadal spíš jako takový všeobecný potrhlík a konspirační teoretik, než jako seriózní magizoolog. :)) Každopádně kanonická Lenka se stala uznávanou magizooložkou, takže se mohla s Newtem/Rolfem potkat i jako studentka nebo ještě později. Kdysi jsem četla povídku, kde byl Rolf o dost starší než ona (což by sedělo, Newt je v době Harryho Pottera už prastarý) a je vedoucím její diplomky, nebo tak něčeho.

Obrázek uživatele Wee-wees

Newt=Mlok, pardon, já jsem v potteřím světě zvyklá spíš na angličtinu.

Obrázek uživatele Regi

On je i Reginald spíše takový blouznivý potrhlík. Schopností tatínka Mloka nedosahuje, i když by moc chtěl. Proto si s přítelem Xenofiliem tolik rozumí. :-)

Obrázek uživatele KattyV

Myslím, že z tohoto kousku je zcela zřejmé, proč Lenka tak ráda s tatínkem cestovala.

Obrázek uživatele Regi

Jo, takové prázdniny bych brala taky. A nejen jako osmileté dítě. Jela bych hned.

Obrázek uživatele Tora

Muchlorochý chropotal :) to je úplně jako ze Stopařova průvodce po galaxii. Prostě vidím muchlorohý chropotal a v závěsu číslo 42:)

Obrázek uživatele Regi

Je mi hrozně líto, že jsem muchlorohého chropotala nevymyslela já. To pan Medek, geniální překladatel.

Obrázek uživatele Arenga

Krásné je to Lencino nadšení z klokana :-)

Obrázek uživatele Regi

Ještě nechodí do školy, nezná žádného z Hagridových mazlíků, takže jí klokan připadá hodně zvláštní. :-)

Obrázek uživatele mila_jj

Myslím, že vidět divokého klokana v jeho přirozeném prostředí je zážitek bez ohledu na všechny dříve absolvované zoologické (dobře, Hagridovy lesoparky či jak to nazvat).

Ten dům narvaný do stanu mne fakt pobavil. A nezbyl tam kousek koláče? Ten děckám fakt přeju.

Obrázek uživatele Regi

Dům narvaný do stanu jsem nevymyslela já, je kanonický, ale hodně mě bavil, když jsem o něm četla. Meruňkový koláč s krémem taky není můj. Dělávala ho jedna moje teta. Už dávno nežije a recept bohužel nikdo z rodiny nemá. Tak jsem koláč upekla aspoň virtuálně.

Obrázek uživatele gleti

Koláč - Není to piškotové těsto pokladené meruňkami a přesto pudinkový krém?

Obrázek uživatele Regi

Já ho naposledy jedla hodně dávno. Byl pečený v kulaté formě. Na korpusu, ve kterém byly, mimo jiné, mleté ořechy, byly natěsno vedle sebe naskládané rozpůlené meruňky překryté hustou mřížkou z máslového těsta. Pak byl upečený koláč pravděpodobně rozříznut a naplněn krémem, opět s meruňkovou příchutí. Boky byly taky pomazány krémem a posypány mletými ořechy. Takže to bylo něco mezi koláčem a dortem.

Obrázek uživatele gleti

to musela být dobrota, škoda, že recept pohltila propast času.

Obrázek uživatele Regi

To si piš. Slintám jak Pavlovovův pes, když na tu dobrotu vzpomínám.

Obrázek uživatele Rya

Zajímavé je, že ačkoliv v realitě ty typy podobné panu Láskorádovi nesnáším, jeho mám docela ráda :)

Obrázek uživatele Regi

No, taky bych takového chlapa nechtěla mít v občance. Ale jako literární postava mi přijde docela roztomilý. ;-)

Obrázek uživatele kytka

Krásná scéna, obzvlášť ti dva podivínští tatínkové se ti povedli.
Víš, že ani nevím, jestli ten muchlorohý chropotal opravdu existuje, nebo ne?

Obrázek uživatele Regi

Díky. A co se toho zvířete týká, myslím, že v kánonu spíš neexistuje. No a v tomhle příběhu? Popravdě jsem se ještě nerozhodla. ;-)

-A A +A