Šetření - 7

Obrázek uživatele Bilkis
Povídka: 
Úvodní poznámka: 

Dneska krátce s Kopeckým. A pár vulgarismů.

A mimochodem, co je to vlastně slovní hříčka? Z toho nejspíš nebudu spát. Něco jako: "Pošli husy."/"Husy pošly."???

Kapitola: 

Ono se řekne, vyšetřovat. Alespoň Tiché se to řekne. Ale hůř se to udělá. Havrani mluvit nechtějí. A ti, kteří by i mluvili, nikdy nic neví. Nikdo nic neslyšel, neviděl - tím pádem se nic nestalo.

Mezi nadpřirozené bytosti se zase neodvážil. Neměl na to kvalifikaci a vlastně ani koule. Šel mu z nich mráz po zádech. Ne, že by je nesnášel, jako někteří jiní kouzelníci, ale k srdci mu teda skutečně nepřirostli. Byli prostě zvláštní. Jenže takhle s tím vyšetřováním nikam nepohne. A Tichá bude nasraná jak brigadýr.

Kopecký svou práci a hlavně parťačku někdy vážně nesnášel. Většinou musel všechno oddřít on, zatímco ona si pak na konci přichvátala jak rytíř na bílém koni. Ne že by nezachránila den. To zase jo. Ale běžnou vyšetřovací práci většinou nechala na něm. Hodiny a hodiny výslechů, které nikam nevedly. Hodiny a hodiny v archivech, které taky nikam nevedly. Prostě vopruz. A teď ho nejspíš ještě pošle někam do lesa, aby tam honil rusalky, bludičky a hejkaly. Nebo si vymyslí ještě něco horšího.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

těžký život podřízených... má moje sympatie

Obrázek uživatele neviathiel

Chudák postav nespí už teď :)

-A A +A