Ve spárech Raků - IX.

Obrázek uživatele Bídák
Úvodní poznámka: 

Jen bych rád upozornil, že za to, že už nepíšu v drabblech může Tora a její skvělé přesvědčovací schopnosti. Veškeré stížnosti na moje neumětelství tedy směřujte k její osobě...

Kapitola: 

Na splnění nového úkolu vyrazil krom Dryna, Ewana a malého chlapce každý. Drynovi to nevadilo. Věděl, že bude mít nějakou dobu jen pro sebe a nebude si muset dávat pozor na to, co říká. Ani před Ewanem.

„Když jsme tu tak sami, D,“ ozval se Ewan u skromné večeře – přeci jen proč vařit pro dva, krajíc chleba se sýrem taky zasytí, „Nechceš mi říct, co tě to kurva napadlo? Utéct? Vždyť si viděl, co udělali Sandrikovi. Nebo si to už zapomněl?“

Dryn mlčel a věnoval svoji pozornost talíři. Jako by snad ten kus okoralého chleba byl delikatesou hodnou plné pozornosti. Pravdou však bylo, že měl najednou pocit, jako by Ewana zklamal. Připadalo mu to až absurdní.

„Prostě už jsem dál nemohl,“ vzdychl po chvíli a odstrčil od sebe dřevěný talíř. Na jídlo ho přešla chuť. Co na tom, že vynechal oběd a půjde spát hladový.

„Nemohl co?“ pronesl Ewan s plnou pusou.

„Předstírat, že jsem bezcitný. Hrát si na jednoho z vás,“ odsekl mu Dryn podrážděně. Nejraději by se prudce zvedl od stolu a odešel pryč. Ale s jednou nohou a dvěma holemi by jeho odchod nevyzněl tak, jak by chtěl. A tak raději zůstal sedět.

„Hrát si na jednoho z nás? Kamaráde, ty jsi jedním z nás. Byls na tolika výpravách, kde tekly potoky krve. Krve, kterou ze svých rukou nikdy nesmeješ. Tak si přestaň hrát na chudáčka!“ vpálil mu Ewan zpět a znechuceně hodil nedojedený krajíc chleba na stůl.

„Nikdy jsem nikoho nezabil!“ bránil se Dryn. „Na žádné z akcí jsem nikoho nezabil.“

„Ne, jen jsi byl tím, kdo zapálil oheň, který pak spálil vesnice na prach,“ podotkl Ewan opět klidným hlasem. Tak jako vždy se dokázal mrknutím oka ovládnout a skrýt tak před světem veškeré emoce. „Budeme předstírat, že ten řev lidí umírajících v plamenech, se nám jen zdál. Co ty na to?“

Dryn se snažil neposlouchat. Výsměch od Ewana ho bolel víc, než hojící se rána na pahýlu nohy.

„Chceš slyšet pravdu? Dobrá,“ vydechl Dryn. „Pravdou je, že od doby, co jste ze mě udělali tuhle zrůdu, jste nikoho nového nepotřebovali. Jsem s váma jak dlouho? Dvacet let? A teprve teď vidím, co jste za zrůdy. Donutit nevinné děti bojovat o vlastní přežití, jen proto, abyste je přetvořili ve vraždící monstra. Chceš vědět, proč jsem se pokusil utéct? Protože jsem nechtěl být ta svině, která těm dětem udělá to samé, co jste vy udělali mně! A než začneš, tak jsem nikdy nikoho nezabil! Té noci se všichni servali a já se jen snažil zůstat stranou. Až když zbyl jen ten poslední, musel jsem se bránit. Nedělal jsem nic jiného, než se bránil!“

„Víš, že až se to dozví Halm, tak tě dá popravit,“ pronesl Ewan a Dryn měl na chvíli pocit, jako by starému muži bylo líto osudu, který si Dryn zvolil.

„Jsem mrtvý od chvíle, kdy jste před mýma očima zavraždili moji matku. Jsem mrtvý už dvacet let,“ odpověděl Dryn, popadl hole a pokusil se zvednout.

„Počkej pár dní a budeš konečně mrtvej úplně,“ povzdechl si Ewan. „A pokud tě to potěší, nejsi první, koho trápili výčitky svědomí. Ti předchozí to ale měli koule to vyřešit nadobro,“ dodal, položil před Dryna nůž a odešel.

Dryn nedokázal spustit pohled z nože. Tak moc toužil ukončit ten horor, který nazýval životem. Ale scházela mu odvaha. A tak mu nezbývalo nic jiného, než počkat, až se vrátí Halm a vynese nad ním rozsudek smrti.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

A co ten kluk? Na toho se jako hodlá vyfláknout?

Obrázek uživatele Bídák

Co myslíš? Dokázal by to? Dryn možná, ale on je pořád Daren. Jen si to musí připomenout.

Obrázek uživatele Aries

No to nevím, zatím to tak vypadá. Pořád mi není jasný, k čemu loupežníci potřebujou zrovna děti

Obrázek uživatele Killman

řekl bych že proto, že se dají snáze zlomit.

Obrázek uživatele Tora

No pokud jsem četla o dětských vojácích, tak když na to přijde, jsou z nich drsní bojovníci. Nemají zábrany a jsou líp manipulovatelní, řekla bych. Ale nejsem odborník.

Obrázek uživatele Aries

To já vím, ale tihle by zjevně zvládali masakrovat i bez dětí. No nic, prostě to tak mají

Obrázek uživatele Bídák

Má jít o elitní skupinu, která si pořád drží stejný počet mužů. Pokud nějaký náhodou padne, nebo umře stářím, doplňují stavy do daného počtu - a právě (podle nich) pro jednodušší "vycvičení" si berou děti.

Obrázek uživatele Bídák

Dětští vojáci jsou právě ti, díky komu přišel tenhle (zvrácený) nápad. Neříkám, že to mám extrémně nastudované, ale odsud to prostě je...

Obrázek uživatele Bídák

Přesně jak říká Killman - dítě se snáz zlomí...

Obrázek uživatele Killman

Ne každý se do takové společnosti hodí. Takových odpadlíku musí být docela dost.

Obrázek uživatele Bídák

Jen se o nich zase tolik nemluví...

Obrázek uživatele Tora

Tady nigdo néni.

Obrázek uživatele Bídák

Doufám, že ten nigdo je alespoň trochu spokojenej

Obrázek uživatele Tora

Nigdo je spokojenej moc. Protože je to moc zajímavý. Drsný, ale zajímavý. Těším se na další. Teda ten nigdo se těší na další, samozřejmě :)

Obrázek uživatele Bídák

Zajímavé. To je asi poprvý, co jsem rád, že mi to tu nigdo nečte...

Obrázek uživatele Profesor

Hmmm... Bude mít koule nebo ne?

-A A +A