Část jedenáctá: Všechno, co jste pravděpodobně nikdy nechtěli vědět o sexu v Broučcích

Obrázek uživatele Rya
Úvodní poznámka: 

Varování : sex, promiskuita, náboženství, vulgarismus

Kapitola: 

Pažout s Horáčkem stáli uprostřed broučí kuchyně jako opaření a s pusami dokořán, až Beruška řekla, táto, asi bude nejlepší, když jim to vysvětlíš, mysleli to přece dobře, a Brouček povzdychl a řekl, tak se u nás posaďte, a nejstarší broučí syn rozdal malinké kalíšky a nejstarší dcera je naplnila z opletené lahve, všichni si pak připili něčím, co bylo ovocné, sladké a nepochybně alkoholické, Pažout s Horáčkem se slušně představili a Brouček ukázal na svou ženu a dceru a řekl, tohle je Barbara a Valpurga, kluci se jmenují Dagobert a Mstislav, a Pažout řekl, ale!, jenže Brouček na něj vrhl varovný pohled, takže si Pažout nechal pro sebe otázku, jak je to s Broučínkem a Broučilínkem, protože bylo víc než jasné, že taková jména v broučí chaloupce nikdy nezazněla, a Brouček dodal, mně můžete říkat Sváťo, jako svatojánský, chápete, a Pažout s Horáčkem přikývli a Brouček, tedy vlastně Sváťa, pokračoval, my bychom samosebou chtěli normálně žít jako každej jinej, jenže copak je to možné, když nám to on tak zavařil, když nás udělal takové, jací jsme, a Pažout se zeptal, myslíš toho, ehm, Hospodina?, ale Sváťa mávl rukou (byla to vlastně noha, ale mával s ní, jako by mával rukou), kdepak Hospodina, s Ním je všechno v pořádku, zvířata jsou přirozeně zbožná a my svatojánští broučci kór, však nadarmo neříkáme, hovada i hovádka, dycky Tvoje čeládka, ale ten kazisvět, ten autor, ten nám dal!, vždyť co je nejdůležitější v celým životě, no?!, ale Horáček i Pažout raději mlčeli, aby Sváťu ještě víc nerozzlobili, takže Sváťa si odpověděl sám, sex, vykřikl, sex a rozmnožování, to je přece základ všeho, vždyť vám, kluci, taky nejde o nic jiného, než najít si nějakou pěknou dívčinu a dostat se jí pod sukně, ne snad, a Horáček se zakřenil a Pažout zamumlal, vlastně ani ne, ale Sváťa si jich nevšímal a dál vedl svou, zatímco Barbara, Valpurga, Dagobert a Mstislav zachmuřeně koukali do svých skleniček, které si pořád znova a znova dolévali, sex, opakoval Sváťa, a rozmnožování, ale co kdyby po vás někdo chtěl, abyste spali třeba s opicí, jak by se vám to líbilo, nebo, dodal rychle, když zachytil Barbařin zamračený pohled, kdybyste byli opičáci a měli jste spát s lidskou ženskou, no?, a ne že by to nešlo, ono to jde, nám tady s Baru to jde výborně, víte, jenomže tohleto mezidruhový křížení není k ničemu, jak k tomu přijdou ty ubohý děti, když už se povede je zplodit, a že nám to dalo práce, jenže jsou to nepodarky, promiňte, děti, že o vás takhle mluvím, ale malá Ulrika je chromá, Hněvdrug blbý a ostatním se nikdy nepodaří zajistit pokračování rodu, a že už to zkoušeli, a jak!, a Valpurga si utřela oči a Dagobert s Mstislavem přikývli, já vlítnu na všechno, co má šest nohou, a nikdy nic, řekl smutně Dagobert, a Sváťa praštil pěstí (byla to vlastně noha, ale praštil s ní jako pěstí) do stolu a zařval, a to všechno proto, že berušky a broučkové k sobě prostě nepatří, to snad ví, do prdele, každý malý dítě!

Komentáře

Obrázek uživatele Aveva

No potěš koště.
(Já vím, že se opakuju, ale na tohle se snad nic jinýho říct nedá ;o)

Obrázek uživatele Rya

A přitom se víceméně držím textu. Třeba jak byl protivnej na Barbaru, když nemohla otěhotnět! (Doma býval často mrzutý a na Berušku někdy
tak broukl, že měla hned plné oči slz.
"Broučku, copak jsem ti udělala?" ptávala se Beruška, ale
Brouček ani neodpovídal. Když ten brouèek z roští měl už malého
broučka a ten jim běhal naproti: "Tatínku, tatínku!" A ono to Broučkovi
bylo líto.)

Obrázek uživatele Aveva

Tomu říkám pečlivé studium zdrojové literatury!
Obrázek uživatele Aries

hele a co je teda verunka, se kterou naopak nic mít nesměl? Pokud se teda vyskytuje i v originále, protože já měla tu nekanonickou verzi

Obrázek uživatele Rya

Verunka je hmyz, který vůbec neexistuje. Tady se Karafiát přesunul do říše dosud neobjevené fantazy ;)

Obrázek uživatele Aveva

Předpokládám, že Verunka je v tom případě ohavný emzák. A s mimozemskou biologií by to rozmnožování už vážně nešlo ;o)
Obrázek uživatele Rya

Však to je také důvod, proč byli rodiče tak ostře proto, když si Sváťa chtěl s verunkou něco začít. Ono ne všechno, co má šest nohou, je kompatibilní... :-D

Obrázek uživatele Aveva

Snažím se nepřemýšlet o tom, na co všechno šestinohého vletěl chudák Dagobert ;o)
Obrázek uživatele neviathiel

To je xenifobicka diskriminace pavouků!

Obrázek uživatele Aries

co ty víš, jestli nevletěl i na pavouka, kterýmu chyběly dvě nožičky

Obrázek uživatele Aries

jo tak emzák... to mnohé vysvětluje

Obrázek uživatele Rya

No. Je to takový mnohovrstevnatý příběh :-D

Obrázek uživatele Aries

:-)

Obrázek uživatele KattyV

To ví každý malý dítě, ale Karafiát holt ne. Já už od mala tušila, že to není v pořádku. :)

Obrázek uživatele Rya

Že jo! :-D

Obrázek uživatele gleti

Ryo, povídka skvělá, což o to, pokaždé se pobaveně uculuji. Ale komentáře nemaj chybu. Dovedení děje ad absurdum - viz Verunka jako emzák- to mě normálně složilo pod stůl.

Obrázek uživatele KattyV

Jo, mě taky. ;)

Obrázek uživatele Rya

Chvilinku jsem měla pokušení zakomponovat emzácké verunky do děje, ale už se mi chce od těch brouků pokročit a to by bylo k neuzavření :-D A děkuji :-)

Obrázek uživatele Apatyka

Ó můj *dusí se*
To je tak, tak... *vzdala snahu myslet a přešla na smajlíky*
<3 :-D :-P :O ^_^

Obrázek uživatele Rya

:-)))
Děkuju! :-)

Obrázek uživatele Killman

Chudáci, maj to fakt blbý.

Obrázek uživatele Rya

Právě. To je na houby život.

Obrázek uživatele Tora

No já už fakt nemám co dodat, chudáci Brou- eh Sváťové a Dagobertové a tak vůbec, no jo, to je fakt těžký, tohleto a chudák ten poslední, co zbyde. Že jsou Broučci drasťák, to vím už dávno, ale že až takovejhle drasťák! To jsem teda netušila. Chudáci malí.

Obrázek uživatele Rya

A kdyby poslední zůstal malý Hněvdrug, který je navíc blbý, co by si počal? Nechat ty ubohé děti nenápadně zmrznout je vlastně zodpovědné rodičovské rozhodnutí ;)

Obrázek uživatele neviathiel

Ježkovy zraky! A že mě ten název nevaroval :-D

Obrázek uživatele Rya

:)))

Obrázek uživatele Aveva

Hele Ryo a nemohli by adoptovat? Mně se to zmrznutí zdá pořád jako přehnané řešení ;o)
Obrázek uživatele Rya

Jdu si přečíst Tvůj kousek a pak se uvidí, jak drastické to bude... ;)

Cheche, taky se občas pozastavuju nad tím, jak cynici u některých dílek najednou zjihnou. Ale já nejsem cynik a podporuju Avevino stanovisko.

Obrázek uživatele Aveva

Já náhodou miluju dobré konce a štěstí pro všechny... akorát to neumím napsat :o)

No co na to říct... Brouček a Beruška, no to máš samozřejmě pravdu. A žádná verunka neexistuje, to je taky svatá pravda.
A rodiče zas tak moc opatrní nebyli, vždyť toho Brouka naopak přímo přinutili si tu Berku vzít. To je tam další nepříjemná věc, i když koneckonců to tak leckdy chodívalo - prostě se rozhodlo, že se ožení, aby už nešilhal po Veruně, a že si musí vzít tuhle, i když on o ni očividně nestál a ona o něj taky ne.
Ale je to teda krutý, přímo deprimující čtení. Koneckonců nemusí mít přece každý člověk ani brouk, co po světě běhá, potomky. To by nás muselo páchat sebevraždu mnohem víc.
Jenom, nejmenovala se Beruška předtím Gerda?

Obrázek uživatele Rya

Gerda je jedna malá beruška, teda kříženka, dcera. no, oni je víceméně rodiče donutili, to je fakt. Vůbec je to depka od začátku do konce, se jim ani nedivím, že bez odporu zmrzli...

Nojo, ona to byla dcera.
A starší generace byla vymlácena sakumprásk během kratičké doby a ani vnoučat se nedočkala. Takže vlastně ani nebylo tak divné, že nakonec je pan autor vyhladil všechny.
Taky bych se jim nedivila, kdyby do toho nezatáhli i ty děti. Ale snad je vždycky pořád z čeho se radovat a pro co žít... ujistěte mě někdo, že je, nebo to bude špatný.

Obrázek uživatele mila_jj

Tak musím tedy říci, že to zmrznutí chápu jako jediné východisko. Nejen že jsou broučci s beruškami nekompatibilní (pane Karafiáte, vy jste asi chyběl v biologii, ne?), ale ještě i ta jména...

Obrázek uživatele Rya

Která jména, ta původní? No žít se jménem Broučilínek... nic moc teda :-D Tak já je teda nechám zmrznout... vlastně ne, to nejde, to by nebyla oprava! :-D

Obrázek uživatele mila_jj

Tím chtěl básník říci, že s Dagobertem si mladej taky moc srandy neužije. :) Fakt jsme zvědavá, jak se z tohodle příběhu vypleteš.

Obrázek uživatele Rya

Já?! Proč já? Dovolím si citovat Šebestovou "Člověče, Machu, na co máme sluchátko?" :-D

-A A +A