Toujours Pur

Obrázek uživatele gleti
Fandom: 
Drabble: 

Netušila, kdy to začalo.
Když Smrtijedi umučili Edgara Bonese i s manželkou a dětmi?
Nebo když Voldemort popravil bratrance Reguluse?

Ne, Narcissa Malfoyová, rozená Blacková, opravdu nevěděla, kdy zapochybovala o svém rozhodnutí přidat se ke Smrtijedům Pána Zla. Kdy poprvé zalitovala, že se nechala zlákat politikou čistokrevnosti. Měla však šanci jí odolat? Přece tak byla vychována, rodinným heslem Toujours Pur -Navždy Čistý - se pyšnila.

Poté, co Voldemort zmizel, ulevilo se jí. S potěšením se uchýlila do impozantního paláce Malfoyů, odkud mohla oslňovat kouzelnickou společnost. Že je vše jinak, pochopila po čtrnácti letech, když jí na předloktí postupně tmavlo znamení zla.

Závěrečná poznámka: 

Hm, jak je to s pomlčkami?

Komentáře

Obrázek uživatele KattyV

Narcissa je v mých očích poněkud rozporuplná postava - povrchní nána, které záleží na společenské prestiži a čisté krvi, na druhé straně matka. Jsem ráda, že matka v ní nakonec zvítězí. Hezky jsi to tady naznačila.

Obrázek uživatele Regi

Pod tohle se podepíšu.

Obrázek uživatele Killman

Já myslel, že to heslo znamená Pijeme pur.

Obrázek uživatele gleti

Seš hroznej!

Obrázek uživatele Faob

Logicky čtu asi jinak (s malou známostí kánonu), ale motiv zla v minulosti, které se nedá odpárat a připomene se potvora v oslňující chvíli, kdy se zdá vše nadobro zapomenuto, je velmi ze života, celé krásné dvacáté století by mohlo vyprávět... Klobouček, temné stránky HP umíš vytahovat brilantně!

Obrázek uživatele Arenga

je to moc dobré a jestli budeš i letos psát HP, moc se těším

Obrázek uživatele Hippopotamie

Velmi dobré drabble.

-A A +A