V Zóně

Obrázek uživatele Kleio
Úvodní poznámka: 

Uznávám, že Stalkera řadím k nejprapodivnějším filmovým zážitkům svého života, a pokaždé, když film skončí, vůbec nevím, co jsem to viděla. Ale fascinuje mě, zcela pohlcuje a rozhodně ho v budoucnu uvidím ještě několikrát.
Co se týče tématu - beru dané téma jako slovní spojení, které znamená nějaké stupňované napětí, ať už ze hry Krvavé koleno nebo z Kytice. Prostě se děje něco, co se nemá dít. A tak se mi hned vybavila Zóna, kde nic není takové, jak by se mohlo zdát.

Fandom: 
Drabble: 

Svět okolo ovládla zelená barva - vysoká, nikým nesekaná tráva, koruny stromů i zvláštní světlo nebe. Vzduch hladilo jenom vytrvalé šeptání vody. Jinak bylo ticho. Vším tím klidem ovšem proudilo téměř hmatatelné napětí. Jiskření, které šimrá na kůži a zrychluje dech.
Trojice mužů se krčila na dohled svému cíli, o němž věděli, že je ještě na míle vzdálen; Profesor i Spisovatel ztráceli nervy, jen Stalker mlčel a soustředěně naslouchal, co šeptá Zóna.
Na poslední chvíli, snad jen díky zostřeným instinktům, oba chytil za ruku a strhl k zemi. Ticho rozřízlo odbíjení hodin. Ohlušující údery vyděsily návštěvníky k slzám. Zóna se pohnula.

Komentáře

Obrázek uživatele Profesor

To je dost dobré drabble, dramatické.

Obrázek uživatele Kleio

Díky!

Obrázek uživatele Brygmi

Gratuluji k prvnímu skvělému drabbleti letošního ročníku a taky k výborně vybranému fandomu.

Obrázek uživatele Kleio

Dvacet devět zbývá, dvacet devět další filmů. Muhehe!

Obrázek uživatele Saphira

Nádherný obraz!

Obrázek uživatele Kleio

To je to jediné, co mi po filmu zůstává v hlavě. Obrazy.

Obrázek uživatele Nathanel

Krásně mrazivá atmosféra. Téměř slyším všudypřítomné klokotání vody.

Obrázek uživatele Kleio

A postaví Stalkerova žena na silnou kávu?

Obrázek uživatele Terda

To je velice atmosférické.

Obrázek uživatele Kleio

Děkuji, bylo to mým cílem. :)

Obrázek uživatele Wolviecat

Tak Stalkera jsem vážně nečekala, ale dobrý! Jinak se mi silně vybavilo, jak jsem hrála Stalkerovský LARP a málem se počurala strachy z točícího se listu na stromě...

Obrázek uživatele Kleio

Já z té až mystické neurčitosti lezu strachem po zdi. Kdysi jsem málem nedošla domů z kina. Na larp by mě nikdo nedostal, co kdyby tam kvetly pampelišky! :)

Obrázek uživatele Rya

Moc dobré.

Obrázek uživatele Kleio

Kukuju!

Obrázek uživatele Faob

Velmi působivě podáno, výborná atmosféra! K filmu doporučuji i původní knižní předlohu od bratrů Strugackých (v češtině jako Piknik u cesty, pokud si dobře pamatuji)...!

Obrázek uživatele Kleio

Máme audioverzi a dávkujeme si ji před spaním. Zatím mám pocit, jako vy si Tarkovsky udělal vlastně fanfikci, ale s finálním hodnocením počkám až na konec knihy. A děkuji za zpětnou vazbu. :)

Obrázek uživatele Keneu

Stačilo zmínit zelenou a byla jsem tam. Náramně atmosférické drabble, paráda.

-A A +A