Jak spolehlivě zahnat múzu

Úvodní poznámka: 

První ročník jsem bohužel prošvihla, ale desátý ročník prostě nemůžu vynechat, i když dva měsíce nejsem schopna napsat vůbec, ale vůbec nic. Ale já se prostě nevzdám. Kachnám zdar.

Drabble: 

Tak jo, zase je tu duben. Už jsem si mohla za těch dlouhých devět let zvyknout, že to zcela naruší můj pravidelný večerní řád, teda spíše neřád. Bohužel jsem si nezvykla, ono se to ještě zhoršilo. Letos, na začátku roku, jsem měla skvělý nápad na rozvinutí příběhu, který jsem chystala sepsat už pár let. Vznikla první verze, druhá verze, třetí verze. Tak jsem se rozhodla udělat podrobnější osnovu. A tím jsem příběh úplně zabila. Od té doby ani slovo. A múza v čudu, duben tady a zase desátá hodina odbila, lampa ještě svítila, byl čas spát a drabble stále nikde.

Komentáře

Obrázek uživatele Eillen

Já to říkám pořád, že je nutné nechat příběh žít. Na jednu stranu touha mít vše do puntíku rozplánované dává smysl. Na druhou to pak ale sváže tak, že člověk má pocit, že nemůže nic napsat, protože to do toho plánu nebude nikdy sedět.

Eillen, ono nejhorší je, že mě to nesvazuje, já nemám problém s tím, že náš celý společný den škrtnu, prostě jsem zjistila, že se mi ta poslední verze nelíbí, takže to nechávám si sednout.

Obrázek uživatele Eillen

Tak to škrtni a jen piš a nech ten příběh žít. Stejně se nikdy nenapíše na první dobrou a bude se do něj zasahovat, přepisovat, upravovat a opravovat.

Obrázek uživatele Jackie Decker

Tak hlavně, ať se daří třewba příště, i tohle je úspěch :D

Dříve nebo později to vznikne. Dala jsem si pohov a uvidí se.

Obrázek uživatele Profesor

Přílišné přemýšlení zabíjí fantazii. Příběhy si žijí, jak chtějí. Doufám, že tě ten tvůj bude i přesto aspoň trochu poslouchat.

Jojo, žije si to jak chce. Ale já se nedám, jen prostě asi vezmu verzi číslo dvě nebo tři, protože čtyři je pocitově jiné, i když víc promyšlené.

Obrázek uživatele Remi

Odvahu! Duben zabíjí snad úplně každýho. ;)

Obrázek uživatele Esti Vera

Souhlasím! Nutno dodat, že nejen každého účastníka, ale většinou i každého, kdo se přiblíží nebezpečně blízko (aneb já šílím nad tématy a celá rodina šílí ze mě, protože to musí poslouchat) :D
Držím s příběhem palce!

Včerejší koment manžela - on už je zase duben? A já - jak jsi to poznal? On - Zase zdržuješ před spaním.

Obrázek uživatele Lady Lestrade

Jsme v tom společně! :))

Jubilejní desátý ročník prostě nemůžu nepsat. To je něco naprosto nemyslitelného.

Obrázek uživatele wandrika

Osnovu zahoď a nechaj si ten príbeh chvíľu uležať v hlave. Držím palce :)

Jojo, já jsem si řekla, že v dubnu na to kašlu, protože DMD a pak začnu psát s tím, že celá osnova bude někde v notýsku a já si to napíšu podle sebe. Protože sice jsem vymyslela, jak to může fungovat, ale tím se mi to přestalo líbit.

-A A +A