Rotolf z Rohova – Žít po svém

Obrázek uživatele Arenga
Úvodní poznámka: 

bez bodu

dnes je to trochu nedějová "vata" a téma je tam jen okrajově, ale obsahuje důležité souvislosti, které jsem tak nějak potřebovala dříve či později sdělit

Drabble: 

„Já ti rozumím,“ kývl Rotolf, když se mu bratr svěřil s úmyslem nechat dvorský život za zády a cestovat. „Chceš žít po svém.“ Část věděl od Céliny, zbytek domyslel: zlomené srdce.
V dětství dělali všechno spolu; spolu, bez ohledu na viníka, nesli i následky, pokud otec či nejstarší bratr nepovažovali jejich činy za hodné budoucích rytířů. Když dospěli, jejich cesty se rozdělily. Rotolfa nelákalo být rytířem. Spřízněnou duši našel v matčině sestře, citadinské kamenodomské paní. Nápad, ať se stane knížecím diplomatem jako jeho otec, vlastně vzešel od ní.
S Kamenným domem bude napříště svázán víc, než kdokoli z rodiny vytuší.

Závěrečná poznámka: 

Ropraht z Rohova je o rok a čtvrt starší než Rotolf, takže věkově k sobě mají hodně blízko (nejen věkově, i když dvojče Célina je Rotolfovi bližší), to se už do drabble nevešlo. Je tu také naznačená souvislost se Starmelem, a to právě přes matku Roprahta, Rotolfa a Céliny, Ewelin, její sestra Adeliza je představenou Kamenného domu v Citadinu. Kamenné domy se vcelku dost řešily předloni, v příběhu Éseld.

Komentáře

Obrázek uživatele Tora

Měl štěstí,že ho nechali jít cestou, kterou chtěl.

Obrázek uživatele Arenga

to víš, u třetího syna už se to tolik neřeší, naopak je záhodno, že si najde svůj vlastní směr :-)
a diplomacie je pro šlechtického syna určitě důstojné směřování

Obrázek uživatele Profesor

je z něho znát, že se za ním skrývá příběh.

Obrázek uživatele Arenga

díky, to jsem moc ráda

Obrázek uživatele KattyV

Já vážně nejvíce oceňuji dobré vztahy mezi sourozenci. To nebývá samozřejmé ani dnes, natož v době, kdy nejstarší zdědil trůn.

Obrázek uživatele Arenga

Jo, oni se mají rádi :-)
Všichni čtyři. I přesto, že nejstarší je o hodně starší a mají jinou matku. Nebo možná právě proto, že je o tolik starší. Oni to vždycky respektovali a nebyli pro něj konkurence. a samozřejmě je to taky dost o rodičích, řekla bych.

Obrázek uživatele mila_jj

Pravdu máš. Pěkné drabble.

Obrázek uživatele Arenga

děkuji

-A A +A