Republic city - 16. kapitola

Obrázek uživatele Wolviecat
Povídka: 
Úvodní poznámka: 

Pozdě a krátce, ale přece

Kapitola: 

Po celé té eskapádě s Markem se Koře nechtělo vracet na chrámový ostrov. Byla nevyspalá, mírně pozvracená, a i přes to, že se snažila šetřit, se jí s neúnavným bubnování hlásila kocovina. Představa, že má teď pod dohledem věčně frflajícího Tenzina a uřvaného zupáka Meela trénovat elegantní pohyby ovládání větru, se jí na výsost hnusila. Takže vrazila továrním poslíčkovi do ruky bankovku a lístek se vzkazem, že je naživu a v pořádku, a se sklenicí vychlazené melounové limonády se rozvalit u bazenénu.
Upřímně řečeno bylo celé to plavání pro zábavu pro Korru úplně nový zážitek. Plavání bylo něco, co se člověk naučil z nutnosti, a provozovali se to v ledovém moři a v kompletním oblečení včetně bot. Ne v těch třech trojúhelnících látky pospojovaných šňůrkou, které jí Asami věnovala. Sama si vybrala mnohem střízlivější model v jednom kuse, který se ale Koře zařezával do ramen a škrtil ji úplně všude.
Na povalování se u bazénu ale stačil docela dobře. Snad poprvé za celou dobu, co byla v Republic city, se jí podařilo doopravdy uvolnit. Nemusela nic dělat, nic řešit, na nic se soustředit. Jen ležet se zavřenýma očima a nechat se ukolébat sluncem a šploucháním vody.

Probuzení už tak příjemné nebylo. Někdo ji držel za ramena a třásl s ní a ona se po něm jen tak tak neohnala pěstí.
Rozlepila spánkem slepené oči. Asami se nad ní skláněla a Korra si nemohla nevšimnout, jak moc jí sluší mokré vlasy a spálený proužek na nose. Jenže slzy v Asaminých očích ji napovídalo, že teď není a lichotky čas. V mžiku se posadila.
"Co se stalo?"
"Policie..." vzlikla Asami: "Oni zatkli mého otce!"

-A A +A