20. část

Obrázek uživatele L.P.Hans
Fandom: 
Povídka: 
Úvodní poznámka: 

Inspirováno dílem Jiřího Kulhánka. Nevhodné pro děti a mladistvé. Obsahuje násilí a krev.

Kapitola: 

Bylo jich pět se sítěmi a já měl jen dýku. Přesto jsem jeskyni, ve které jsem se skrýval, vymaloval jejich krví. Jeden z nich mi před smrtí řekl, vše co jsem chtěl vědět. O Nestorovi, o našem dědictví, vše. Tehdy jsem se rozhodl zvrátit poměr sil, ze štvané zvěře se stát lovcem. Vydal jsem se v Nestorových stopách. Později jsem se zařekl, že takovou pitomost víckrát neudělám.
Teprve, když jsem stanul bratru tváří v tvář, jsem pochopil, o kolik je silnější a rychlejší než já. Mě omezoval pár bronzových pout, on strávil století pohlcováním esencí našich slabších příbuzných. Zpráskal mě tehdy jako psa a jen s notnou porcí štěstí se mi podařilo znovu uniknout a zamést za sebou stopy.
Dalších mnoho století jsem strávil v utajení, v marné snaze na sebe nepoutat pozornost. Vždy se ale našel někdo, kdo odhalil mou pravou podstatu. Nikde jsem nemohl zůstat příliš dlouho a proto jsem cestoval po celé Evropě. Pozoroval jsem zrod I pád mnoha říší. A přestože jsem se snažil stát stranou, ne vždy se mi to podařilo.

-A A +A