24. část

Obrázek uživatele L.P.Hans
Fandom: 
Povídka: 
Úvodní poznámka: 

Inspirováno dílem Jiřího Kulhánka. Nevhodné pro děti a mladistvé. Obsahuje násilí a krev.

Kapitola: 

Pohled do hlavně by mě měl teoreticky vyděsit stejně jako kohokoliv jiného. Ale vyčaroval mi jen úsměv na tváři. Miluji brokovnice.
Takže jsem dotěrného policajta střelil z lehu jen tak lehce palec nad nákrčník. Halou zaduněl výstřel, hlasitě to křuplo a policajtovi odskočila hlava do záklonu. Se tříštěním skla se zhroutil dozadu skrz přepážku do nějaké recepce. Poslal jsem pistoli po podlaze Alici a vrhl se k mrtvému salamandrovi. Oblíbená Spas-12 skočila do ruky skoro sama. To už ale zbytek komanda cupoval sádrokartonové zdi letiště na kusy palbou z automatů. Zády jsem se opřel o mramorový pult recepce a čekal na příležitost. Moc se mi do toho přívalu olova nechtělo. Vtom mi zrak padl na oblý tvar čouhající zpod bundy mrtvého salamandra.
Zuby jsem vytrhl závlačku a o vteřinu později citrónek opsal krátký oblouk na cestě ke komandu. To je naučí dodržovat rozestupy. Škoda, že už za chvíli jim to nebude co platné.
Halou otřásly výbuch a palba ustala a halou se ozval nelidský křik. Přehoupl jsem se přes recepci a div jsem neuklouzl na kusu policajta. Z čeho je dneska dělají? Na rozjímání nebylo ale moc času. Hned z pokleku jsem vypálil po nejbližším přeživším. Klik klak. A ještě jednou. Klik klak. Křik dozněl. Odrazil jsem se a vrhl se k nejbližšímu sloupu. Když mi nad hlavou zasvištěly kulky, naslepo jsem ještě jednou vystřelil. Klik klak. Chvíli jsem zpoza sloupu poslouchal bubnování střelby a když se do něj přimíchaly nadávky a zvuk přebíjení, vykoukl jsem a pálil. Klik klak. Salamandr za obrovitým květináčem se sesul k zemi. Otočil jsem se kolem vlastní osy a zběsile pálil na posledního salamandra v dosahu vykukujícího zpoza pultu ne nepodobného tomu, za kterým jsem se ještě před chvílí schovával já. Klik klak, klik klak, klik klak. To už se zakuklenec schoval. Takže jsem pult přeskočil. Cvak. Brokovnice byla prázdná, ten amatér co jsem mu ji sebral nenabil devátým nábojem do hlavně.
Jakkoliv se policajt tvářil vyděšeně, prst na hlavni mu zafungoval instinktivně. Kulka mě lízla do skráně. Před očima se mi udělaly mžitky a já šel k zemi, div jsem neomdlel. Ruku s brokovnicí mi někdo přišlápl k zemi a zbraň mi vykopl z ruky.

-A A +A