24. část - Důkaz

Obrázek uživatele Aveva
Povídka: 
Úvodní poznámka: 
Zase nejsem schopná dopsat kapitolu celou, takže zbytek bude příští týden.
Kapitola: 

Nikdo nespočítá, kolik nádherných objektů bylo během staletí stvořeno k oslavě Boha. Umělci i řemeslníci do jejich výroby vkládali to nejlepší ze sebe sama a mnozí z nich, zchváceni Božským vytržením, po dokončení svého životního díla prolili vlastní krev, aby daný předmět Bohu zasvětili. Jiní byli obětováni a získali tak jedinečnou možnost zhodnotit krásu vlastnoručně tepaných ozdob na rukojeti a ostrost čepele.
Přesto příval těch, kdo toužili dát svůj um do služeb Chrámu, nikdy neustával. Mnoho svatých předmětů bylo běžně užíváno a po určitém opotřebení je bylo nutné vyměnit. Každý z malých i velkých Chrámových svatostánků musel být zdoben a zdokonalován, aby mohl být věřícími dostatečně obdivován. Mnoho těch, kdo pracovali pro Chrám, se proslavilo a jejich jméno bylo i mnoho let po jejich smrti vyslovováno s úctou.
A přesto, nejstarší ze všech svatých předmětů neměl stvořitele. Byl uložen k opatrování a dohledu prvnímu knězi Slunečního Boha, ale ani ten se ho nesměl dotýkat. Od pradávna součástí víry a rituálů. Jednoduchý sluneční kotouč na tenké holi. Jen ten, kdo nesl boží krev, mohl se ho bez nebezpečí dotknout.
První mírumilovně oddechoval zmožen kořeněným vínem.
Syn natáhl ruku a zaváhal.

Komentáře

Obrázek uživatele mila_jj

No, tak, šup, chňap, klus, fuč! Anebo že by ne, zlotřilá autorko? Ty nás zase napínáš, osobo! Nepíšeš ty scénáře k nekonečným seriálům, jako vedlejšák? :D

Obrázek uživatele Aveva

Já myslím, že Padesátku píše spousta mnohem zlotřilejších autorů, která čtenáře napíná mnohem víc ;o)
(A scénáře k nekonečným seriálům sice nepíšu, ale když se nachomýtnu k jejich sledování, tak mám celkem slušnou úspěšnost v hádání vývoje děje ;o)

Obrázek uživatele Tora

No tak ale. To zas budou nervy. Dotkne se? A když ano, stane se něco? A co? Samé otázky...

Obrázek uživatele Aveva

Vidíš a to jsem vás ani nijak zvlášť napínat nechtěla, akorát jsem musela tenhle týden dodělávat nějaké texty do práce a nějak mě to zmohlo natolik, že jsem do Padesítky nezvládla napsat víc :o)
-A A +A