27. část

Obrázek uživatele L.P.Hans
Fandom: 
Povídka: 
Úvodní poznámka: 

Inspirováno dílem Jiřího Kulhánka. Nevhodné pro děti a mladistvé. Obsahuje násilí a krev.
Plním páté překvapení.

Kapitola: 

Zaparkovali jsme kousek od centra. Přišel čas se rozdělit. Dal jsem Alici přesné instrukce a část peněz z letištní schránky, zatímco větší část jsem si nechal pro svoji část nákupů.
Vnořil jsem se do davů na Mariahilfer Straße a pomalým krokem zamířil směrem z centra, zatímco jsem nenápadně kontroloval kdo se pohybuje za mnou stejným směrem. Pocit, že jsem sledován totiž jen zesílil, sotva jsme vylezli z auta. Netrvalo dlouho a měl jsem svůj skromný tip. Chvíli jsem předstíral, že si prohlížím výlohu obchodu s turistickými cetkami a potom jsem se vmísil mezi bandu japonských turistů a vešel dovnitř. Když jsem znovu vyšel na ulici, pod dlouhým policejním kabátem mi bok tížila replika meče, kterou jsem v obchodě otočil. Ušel jsem ještě několik desítek metrů po hlavní ulici, přehnaně jsem se rozhlédnul, jako bych se chtěl ujistit, že mě nikdo nesleduje, a zapadl jsem do spleti bočních uliček.
Můj stín na sebe nenechal dlouho čekat. Vešel přímo do nastražené pasti. Jak byl ke mě otočen zády, ťal jsem ho šikmo od ramena k boku. Replika nereplika, i s jedním řetězem na ruce mám ukrutnou sílu. Meč jsem sice zničil, ale slídila můj útok doslova rozpůlil.

-A A +A