Skryté město - kapitola 37

Obrázek uživatele Larim
Fandom: 
Povídka: 
Úvodní poznámka: 

Další část je tu. Ke čtení doporučuji pustit tuto hudbu: https://www.youtube.com/watch?v=m1uKJyrUtkM

Kapitola: 

Plno bolesti. Dezorientace. Nemožnost pohybu. Rozespalost.

Když Koba otevřel oči a ještě se pořádně neprobudil, zaplavila ho hromada velice smíšených pocitů. Z nichž tím nejdůležitějším byla dezorientace. Snad možná ještě spal a konečně se mu zdál sen, ale rozhodně v tuto chvíli nebyl na místě, kde usnul. Otočil hlavou a v krku ho zabolelo.

Tohle nebyla vila s tajným prostorem pod nohama. Kdepak, tohle byl malý prostor plný bordelu, obehnaný dřevěnými stěnami a prkny přibytými na oknech. Když se Koba chtěl postavit, zjistil, že nemožnost pohybu se mu vážně nezdála. Pořádně se rozkoukal. Seděl na rozviklané židli s rukama spoutanýma za zády.

Zdálo se, že vilu vyměnil za nějakou dlouho nevyužívanou kůlnu. U jeho nohou se válela dohořívající pochodeň. Rozhlédl se a nikde nezahlédl Rolla. Zůstal uvnitř domu? Netušil co se s ním stalo, ale největší starost si teď Koba dělal sám se sebou. Musí se odsud dostat.

Stěny podpíraly různé poličky, některé s prohnilými prkny, jiné stále držící. V nich se válely zrezlé nástroje k udržování zahrady a mnohé, které Koba ani nepoznal. Všechno však bylo zanesené prachem. Podlahu zaplňovaly kopy suti a zbytků ze staveb, plno nedodělků a starého šatstva. V jednom rohu stály naskládané zrezlé pasti na zvířata a jeden štít, kterému chyběla horní polovina. Na obrázku, jestli tedy Koba dobře viděl, se rval býk s nějakou chlupatou šelmou. Kolem se točil v květinovém rudém vzoru nápis Vítězný a silný… zbytek nápisu chyběl. Koba netušil, komu erb patřil.

Když skončil s rychlým průzkumem okolí, začal se zajímat o své spoutané ruce. Naštěstí provaz, kterým je měl obtočené, nebyl utažený a za chvíli se z něj lehce dostane. V minulosti nasbíral trochu zkušeností a nyní je mohl pořádně využít. Ještě než se ale pustil do práce, tak zaslechl venku rámus. Potom dutou ránu a kroky. Někdo běžel k němu. Slyšel, jak nohy dopadají do mlaskavého bláta.

V tom se otevřely dveře a dovnitř vpadl špinavý Rollo. Ani se na Kobu nepodíval, jen se rychle otočil, zabouchl za sebou dveře a zatarasil je trámem, který se válel hned vedle. Potom začal couvat, až se mu podlomily nohy a dosedl na zadek. Dosunul se k židli a chytil se Kobových nohou.

Když se na něj podíval, Koba se nestačil divit. Rollův obličej byl zkřivený strachem a bílý. Ve tváři měl několik nezaschlých ran a krev měl rozmazanou po celém obličeji. Stejně tak měl zarudlé i potrhané oblečení, jenže většinu ze skvrn zakrývalo čerstvé bahno. Venku stále prší. Celé jeho tělo se klepalo a lapalo po vzduchu.

„Jsou venku,“ blekotal, „jsou venku a půjdou po nás. Snad mě neviděli.“

Koba se rychle podívat na zabarikádované dveře a potom zpět na svého přítele. Do čeho se to, sakra, právě probudil?

Komentáře

Obrázek uživatele Tora

No páni. Do čeho se to Koba sakra probudil? Je vůbec vzhůru? No ty jo, to je drama.

Obrázek uživatele Larim

Už dlouho jen chodili a bloudili, tak by to chtělo trochu akce...

Obrázek uživatele Killman

To je tedy střih. Jsem napnutý co to má znamenat.

Obrázek uživatele Larim

To já vlastně taky

Obrázek uživatele Aries

domácí pán se konečně vrátil?
(a opět chválím skvělý soundtrack)

Obrázek uživatele Larim

Někdo se na scéně určitě objevil. Nechejme se překvapit.

Obrázek uživatele neviathiel

Taky bych požadovala vysvětlení a to fofrem

-A A +A