Dopis vikomtese Camille Tristamové

Obrázek uživatele Lomeril
Úvodní poznámka: 

Pro bonus jsem opustila příběh Gormlaith a znovu si odskočila do Aldormy. Než se Colin s Camillou mohli vzít, museli nějakou dobu svůj vztah ani ne tak tajit, jako nedávat na odiv.

Fandom: 
Drabble: 

Drahá vikomteso,
Objíždím vesnice a přináším jim zprávy o snížení daní. Na svém vraníkovi vracím svému lidu vše, co jim dlužím, i když koni se to nelíbí. Hřebec do vsí nechce, koním města ovšem nesvědčí. Klisnu nemohu brát s sebou, hnědka se totiž ohřebila. Nemohli jsme se hříběte dočkat, ostatní hříbata až poskakovala očekáváním. Vaše modrá klisna Vás netrápí? Mě valach zase ožvýkal čepici. Jen co toho koně uvidím, půjde tahat povoz.
Mířím do stájí za hřebcem, nesu mu jablka. Kdo chce koně dobré, musí je občas rozmazlit. Další koňské zprávy si nechám do příštího dopisu.
S pozdravem
Colin Gorlan

Závěrečná poznámka: 

Řešení: Vracím se do města, nemohu se dočkat, až Vás zase uvidím. Nesu dobré zprávy. - čte se každé slovo za slovem kůň, klisna, hříbě, čí jakýmkoliv jiným označením koně

Komentáře

Obrázek uživatele Rya

To je bezvadná šifra :-)

Obrázek uživatele Lomeril

Děkuji :)

Obrázek uživatele Eillen

Poprvé jsem alespoň tušila, od čeho se odpíchnout. Ale stejně jsem na to čuměla jak tele na nová vrata.
Docela by mě zajímalo, zda si tyhle milostné dopisy oba schovávali :-)

Obrázek uživatele Lomeril

Schovávali. Po letech je našla jejich dcerunka spolu s jistým pubertálním králem. Chudáci, čekali něco peprného, ale zjistili, že její rodiče si očividně celou dobu námluv psali o blbých koních...

Obrázek uživatele Eillen

Myslíš, že po pár letech, kdy musela třeba Ambra psát taky tajně, jí konečně došlo, co ty elaboráty o koních znamenaly? :-)

Obrázek uživatele Aries

to je bezva

Obrázek uživatele Lomeril

děkuju :)

Obrázek uživatele Tora

super šifra!

Obrázek uživatele Lomeril

To nejjednodušší, co mě napadlo :)

Obrázek uživatele Rebelka

To je super :).

Obrázek uživatele Lomeril

Díky, je to taková blbinka

-A A +A