Koncert jiné zkázy

Obrázek uživatele Lee
Fandom: 
Drabble: 

Jako by se zem chvěla vzdáleným hučením. Ptáci poplašeně vzlétali. Vítr ustal a v nastalém tichu se do daleka neslo zlověstné praskání. Někde hluboko dole se spoutaný živel bouřil proti svému uvěznění. Všechno živé prchalo z dosahu, když jako pohněvaný leviatan přerval svoje okovy a smetl vše, co mu stálo v cestě. Do hukotu se mísilo praskání vyvrácených stromů a dunění balvanů, které nevydržely nápor stoleté vody.
Ale to už nebyl ten nádherný, opojný koncert zkázy, kterým se Jadis kochala v Charnu. To na řece pukly ledy. A tahle vlna už nebyla její. Její žhavý hněv najednou nezmrazil ani lísteček.

Závěrečná poznámka: 

Když já tu scénu nedávno četla a...

Neviditelný fandom: 

Komentáře

Obrázek uživatele Rebelka

To je nádhera. A ten pocit, když jsem zjistila, že je to všechno jinak, než se zdálo na začátku... :) Šup do oblíbených.

Obrázek uživatele Lee

Rebelko, tak mě zmátl nový avatar, že jsem myslela, žes nový uživatel, a když jsem zjistila, že jsi to Ty, Tvůj komentář mě potěšil ještě napodruhé! :D
Děkuju moc! (Mohu se zeptat, co se zdálo na začátku? Protože jsem se docela snažila mást, ale přišla jsem si extrémně průhledná, tak by mě zajímalo, jak jsi to vnímala jako čtenář.)

Obrázek uživatele strigga

Nádherný.

Obrázek uživatele Lee

:) Díky, strigg.

Obrázek uživatele Faob

Co na to napsat? Umíš, opět velmi soustředěný jazyk i syntax.

Obrázek uživatele Lee

Ach, slyšet (číst) od Tebe pochvalu "jazyka i syntaxe" je super pocit! Díky!

Obrázek uživatele Aries

Poznala jsem to hned! Krásně napsané

Obrázek uživatele Lee

No jo, když já už používám Utajený jenom pro tenhle fandom, tak je to asi trochu zbytečné, ale třeba mě někdo nemá tak prokouklou. :D

Jéje. To je výborně napsané a hodně působivé. Ale takové nějaké až nelewisovsky temné, to on nám jemnocitně zatajil, že náhlý příchod jara nebyl zdaleka jenom taková líbezná idyla rašících lístků a květů.

Obrázek uživatele Lee

No, on tam Lewis má, že se řeka místy vylévala z břehů, na základě čehož mě napadlo, že to byly vlastně (dost logicky při tak kvapném tání) regulérní povodně, které nebývají zdaleka pěkné (plus jsem nedávno četla Babičku, kde je poměrně působivý obraz jarních záplav), tak jsem toho využila, ale v zásadě jsem to pojala temněji zejména proto, že to vlastně všechno je tak trochu z perspektivy Čarodějnice, pro kterou to bylo všechno, jen ne "líbezná idyla rašících lístků". :D
Děkuju!

Obrázek uživatele Kleio

To je tak nádherné, že to nebudu kazit dalšími slovy.

Obrázek uživatele Lee

Milými slovy nelze nic zkazit. Děkuju!

-A A +A