Vzdušná podpora

Obrázek uživatele Rorico
Drabble: 

"Potřebujeme vzdušnou podporu!" řval do vysílačky poručík Scott, velitel průzkumné roty C.

Rota C narazila ve 2:13 na početnou jednotku IS vybavenou třemi trucky s těžkými kulomety. Ty donutily rotu C se krýt za balvany, jakýkoliv pohyb znamenal smrt.

"Rozumím, Warthog na cestě," zazněla odpověď.

Za 8 minut nebe prořízlo vytí leteckých motorů, následované dvěma rozmazanými šmouhami. Warthogy dorazily.

Vzápětí zaznělo i přes hučení letadel zřetelné dvojité brrrrrrrrrrt jak Warthogy kulomety zlikvidovaly vozidla IS i s osádkami.

Poručík Scott se musel usmát. Sledovat precizní pohyby Warthogů po obloze byla čirá radost. Zvlášť, když vám ta letadla právě zachránila krk.

Závěrečná poznámka: 

Warthog, překládáno jako prase bradavičnaté, je oblíbené označení pro letoun Fairchild A-10 Thunderbolt II. Jedná se o jednomístné dvoumotorové letadlo určené pro přímou pozemní podporu vyráběný v USA a užívaný americkým letectvem.
Stroj je možno vyzbrojit velkým arzenálem určeným pro likvidaci pozemních, i vzdušných cílů, ovšem nejznámější je jeho stabilně instalovaný rotační 30 mm kulomet. Tato zbraň dokáže pálit střely o hmotnosti 0,900 g s kadencí 4 200 ran za minutu. Jedná se o energii, které neodolá žádné pancéřování jakéhokoliv vozidla (včetně tanků) na světě.

Opět jedno ilustrační video: https://www.youtube.com/watch?v=mWn7ynLKMEs

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Teda popsáno je to perfektně, skoro mám chuť utíkat se schovat.
(chybí ti mezera před tím brrrrt, aby ti vyšla slova)

Obrázek uživatele Rorico

Děkuji za pochvalu
(mezera opravena, díky za upozornění :))

Obrázek uživatele Killman

Sem si říkal, jestli někdo vzpomene i na tato "prasátka" :)

"Toto drabble má jen 99 slov (počitadlo považuje 2:13 za dvě slova, podle metodiky počítání jde ale jen o jedno), pokud za něj chceš dostat bod, oprav ho a pošli odkaz na opravené drabble na mail kontrolori.drabblu@gmail.com. Do předmětu zprávy prosím uveď: "Oprava tématu č. 26".

-A A +A