Gingere!

Obrázek uživatele Apatyka
Úvodní poznámka: 

BJB, vůbec se mi to nelíbí, ale zařekla jsem se, že letos nevynechám ani jedno téma... Samozřejmě mimo seriál.

Varování: Nemám ho ráda. Fakt ho nemám ráda. A je to mařen.
Pairing: preslash (ale opravdu velmi pre) Algy/Biggles
Přístupnost: asi pro všechny

Algy a Biggles jsou dva skvělí letci, velcí přátelé. Ginger je Bigglesův chráněnec. a Bertie Lissie tady není, protože... protože odjel navštívit babičku. Tak.
A mělo to být romantické, ale kvůli němu není. Takže to vážně krachlo :)

Drabble: 

Podívej, já tě chápu. Dva slavní letci, spousta dobrodružství — koho by to nelákalo, že. Ale je tu jedno ALE. Já vždycky považovala Algyho za nezodpovědného troubu, jenže ty ho v klidu strčíš do kapsy:
Neustále se chováš jako drzý fracek (Proč nikdy neposloucháš, co ti kdo říká?!), v každé knize jsi měl umřít nejmíň třikrát (Proč ses proboha ztratil v poušti tolikrát po sobě?), ale nikdy se ti nic nestalo. Ty jsi prostě ještě větší mařen než Biggles.
(A navíc, což je vůbec nejhorší, jsi naprosto všude. Já chtěla ty dva párovat, ale copak můžu, když ty tady pořád oxiduješ?!)

Závěrečná poznámka: 

Já a fanfiction? Kupodivu jsem se k psaní dostala přes fanfikce na Stmívání. Kdysi mě jedna kamarádka donutila (jakože fakt donutila) to přečíst a mně se to bůhví proč docela líbilo*. Od ní jsem se taky dozvěděla o existenci ff. Takže jsem si to našla, napsala asi dvě nebo tři povídky, ale zároveň dál hledala a četla... Asi za půl roku jsem se na stránky, kde ta moje "veledíla" visela vrátila, zařvala hrůzou a změnila si přezdívku. Od té doby nemám tendenci psát ff — nejdou mi a já to dobře vím.
Doporučit povídku? No, ačkoli jsem HP nikdy nečetla, miluju Pečlivě připravovaný pád Vy-víte-koho. Hotový je 1. a 2. díl; 3. se píše (už asi čtyři roky). Pokud přežijete menší množství gramatických chyb a překlepů (hlavně v první knize), je to vážně téměř dokonalé a dokonale vtipné. A nebojte, ačkoli to může působit jako MS, není, není :)

PS: Nemáte někdo oglosované KVK? Hledám, hledám a nenacházím, jen jednu velmi nekompletní glosu :)

*bylo mi třináct, prosím o pochopení

Komentáře

Obrázek uživatele wandrika

Ja som kedysi túžila písať ff na Tolkiena a dnes som hrozne rada, že som to neurobila! Keď si pozriem moje iné veľdiela z tej doby, našťastie len na papieri...
Inak to KVK tuším niekde mám, môžem pohľadať.

Obrázek uživatele Apatyka

Já už dávno ff nepíšu (když na mě tedy někdo neušije takovouhle boudu...) buďto to nemůžu udělat autorovi původního díla, nebo postavám, nebo čtenářům nebo sobě :)
Já jsem tehdy, u toho Stmívání, vůbec nic nevěděla o fandomech, mařenkách, betareadu, (soudnosti...) a ta moje kamarádka měla taky dost zkreslené představy... A podle toho to taky vypadalo. No, nikdy víc :D
Díky, bylo by to moc fajn. Co já už o tom četla zmínek, co já už našla památných výroků...

Obrázek uživatele wandrika

Obrázek uživatele Apatyka

Děkuji! :)

Apatyko, fandom neznám, takže bych tě chtěla poprosit o zaslání vysvětlení, jestli je toto opravdu fanfiction. Přijde mi, jako by to byl spíše tvůj (?) vnitřní monolog s hodnocením postavy? Pak bych drabble bohužel nemohla uznat. Ale možná to je - jak říkám - neznalostí fandomu. Napiš nám, prosím, na drabble.sos na gmail.com.
Obrázek uživatele Apatyka

Myslím, že spíš než fandomem to bude mojí neschopností psát fanfikce... A taky chabými vědomostmi, co se do ff řadí a co ne. Bodíku se vzdávám :)

-A A +A