Plánování víkendu

Obrázek uživatele nektor
Drabble: 

Petr si na víkend vysnil, že si dá pořádný puťák - 3 dny, 150 km a pěkně natěžko.

Jenže co čert nechtěl, zrovna před odjezdem mu napsala Bětka - byli spolu domluveni na rande, ale Petr na ni úplně zapomenul. Bětku myšlenka puťákovat natěžko, natož spát venku, nenaplňovala nadšením.

Petr se snu vzdát nechtěl. Po chvíli umlouvání našli společné řešení. Petr vyrazí už ve čtvtek večer a do soboty ráno si bude puťákovat. Pak za ním přijede Bětka a dají si takový "pohodovější" výletík. Pak se uvidí - buď nějak odjede, nebo se budou "muset" tulit na jedne károšce.

Prostě výhra nebo výhra.

Komentáře

Obrázek uživatele Faob

Jasně! A to je chytré zpracování, přizpůsobil se, samozřejmě, ale vyhrávat se musí...!

Obávám se, že nevidím téma. Když se dva lidi na něčem domluví, připadá mi to jako tolerance, ne jako sobectví. Mohl bys mi to, prosím, vysvětlit? Díky.

Obrázek uživatele nektor

Sobeckost (mensi) tam vidim v tom, ze zajem se potkat maji oba, ale Petr ma priority ve vyletu (i kdyz by Betce byl neprijemny), takze nasel nejmensi mozny ustupek ktery bude pro Betku aspon trochu prijatelny.

Pripadne muzu drabble upravit aby tam ta sobeckost byla vic citit, pomohlo by to?

Na to je pro mě těžké odpovědět. Mně se to drabble samo o sobě moc líbí, jen to sobectví tam těžko hledám, protože Petr je tady vyloženě sympaťák. Není přece povinen vzdát se veškerých svých plánů jen proto, že Bětka pískne. To by byla naprostý sobec ona. Hezky se domluvila na rozumném kompromisu, oba (i má dušička) jsou spokojeni. Sobectví bych tam viděla, kdyby Petr už předem věděl, že víkend má trávit s Bětkou a stejně naplánoval takovou šílenost a pak milostivě kývl na kompromis, který jsi vymyslel, nebo kdyby to sice nevěděl, ale kompromis byl - tak dobře, neujdeme 50 km, ale jenom 20! Jsem na tebe hodný.
V okamžiku, kdy dodáš sobectví, bude splněno téma, ale lidsky budu spokojená méně. :)
Ale pokud chceš bodík, sobectví dodej.
Teď koukám, že by bylo potřeba si pohrát i s počtem slov. 50km se píše zvlášť. 50+km taky. :(

Obrázek uživatele nektor

Sobeckost navysena, pocet slov by jiz mel byt ok :)

OK, bodík přidělen. :)

Obrázek uživatele nektor

Děkuji :)

-A A +A