29. Smrt jednoho znamená život jiného

Obrázek uživatele Lomeril
Úvodní poznámka: 

Drabble se odehrává u Otcova kamene, cože je středobod celého království a jeho nejmagičtější místo. Pro to, o co se Gormlaith pokusila, se totiž musela spojit moc Otcova kamene, Studnice světů a vědmy...

Drabble: 

Gormlaith vypila vodu ze Studnice světů.
Pokud pohled do Studnice rozptyloval její pozornost, teď si připadala jako na přecpaném tržišti, kde do ní neustále někdo vrážel. Pohyb skrze světy ji stál veškeré soustředění a hrozilo, že se její mysl nadobro roztříští. Opakovala si, že nesmí polevit, a silou vůle prorážela cestu vpřed.
Tlak najednou zmizel a viděla tu dívku vznášet se v prázdnotě. Měla pocit, že mluví, ale neslyšela vlastní slova. Dokázala jasně přemýšlet jen dost dlouho na to, aby řekla to jediné, co říct chtěla:
„Pomoz jim, prosím.“
Vší silou dívku strčila směrem k Rícasealu.
Temnota ji něžně objala.

Závěrečná poznámka: 

Už nás čeká jen epilog.

Komentáře

Obrázek uživatele Faob

Tak to je dechberoucí závěr, obraz průniku světy neuvěřitelně sedí k asociaci tržiště, vznášející se dívka je zas silná vizuální kresba - ale vše vrcholí prosbou z posledních sil... Finále, jak má být!

Obrázek uživatele Lomeril

Děkuji, na téma jsem čekala se zatajeným dechem. Ale podcenila jsem to, měla jsem si na tohle nechat tak tři drabble :)

Obrázek uživatele Killman

Je to rychlé zakončení. hezká scéna, ale stále plno otázek.

Obrázek uživatele Lomeril

Tak většina otázek je zodpovězená pak v knize. Tohle je prequel, ten nemá nic vyřešit, pak by nic nezbylo na hrdiny příběhu :)

Obrázek uživatele Killman

Ah, tak to pak ano :)

-A A +A