O Jonquil a zbytečně odhodlaném Florianovi

Obrázek uživatele Eso Rimmerová
Úvodní poznámka: 

Rating, TW: Nevhodné pro osoby, které ještě neumí číst (Moc by z toho neměly, je to bez obrázků). Jinak bez omezení.
Pairing: To by byl spoiler...
Další: AU, ale doufám, že IC

Drabble: 

Zatímco venku tančily hrozivé zelené plameny, Ser Dontos se svíčkou v ruce stoupal po točitém schodišti. Tohle byla ta chvíle, kdy bylo možné pomoci své mladé Jonquil k útěku. Nemohl se dočkat, až se z šaška stane opět rytířem.
Konečně byl nahoře. Otevřel dveře a zůstal zkoprněle stát. Komnata byla prázdná. Kromě mihotavých světel vkrádajících se dovnitř oknem ani nejmenší hnutí. Jen na podleze ležel špinavý zakrvácený kdysi bílý plášť, ale po lady Sanse nebylo ani památky.
Ta mezitím, s ohněm sevřeným hlavním městem za zády, ujížděla tmou na uhlově černém válečném oři s docela jiným Florianem. Konečně v bezpečí.

Závěrečná poznámka: 

Já, starý cynik, nemůžu napsat dokonce ani pairing, na kterém jsem svého času docela ujížděla, aniž bych si přitom do někoho rýpla. :-D
Jinak co se týče mého čtenářského vztahu k FF, tak už ani nevím, u jakého fandomu jsem začínala, ale dodnes dělám to, že si převážně vyzobávám díla, která se věnují mým oblíbeným postavám, často ne úplně hlavním. Takže fanfikce jsou pro mě často způsobem, jak jim dopřát prostor, který si zaslouží. :-)

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

trochu pozdě :-)

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

Chudák. Jednou se odhodlá k hrdinství a nic z toho.

Obrázek uživatele Lady Peahen

On by sice držkoval, že s ním v bezpečí rozhodně není... Ale jen pro formu;D

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

To jistě, protože on rozhodně není žádný rytíř! :-D

Obrázek uživatele Birute

Tohle AU mě ještě nepřestalo bavit a teď si mnu ruce, že na něj došlo i v letošním DMD. A padl tam i ten plášť. Doslova.

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

Moc mě těší, že jsem někomu udělala radost. :-)
Jinak podle mě je SanSan párování, který je bezva pro fanfikce, ale musím uznat, že kdyby se nějakým způsobem dostalo do kánonu, dost pravděpodobně by z toho byl kýč jak bič...

Skvělý! a musela jsem si vygooglit SanSan, nejsem v GoT ff zběhlá (zase jsem se naučila něco nového!), ale chápu, proč je to oblíbený pairing:)
-A A +A