7. část

Obrázek uživatele L.P.Hans
Fandom: 
Povídka: 
Úvodní poznámka: 

Povídka bude obsahovat prvky hororu.

Kapitola: 

John se posadil do listí pod stromem a pln očekávání otevřel sešit. Několik prvních stan bylo vytržených nebo zničených k nečitelnosti. Potom následovala série zápisů dětskou rukou.

‘3. červenec 2000
Thomasův otec nám povolil postavit domek na stromě v jejich lese, za podmínky, že si seženeme materiál. Pomůže nám ho I postavit.
7. červenec 2000
Alex od otce vyprosil dřevo z pily. Zítra si pan Adams půjčí dodávku a doveze nám ho k lesu.
20. červenec 2000
Klubovna je hotová! Pan Miller a pan Adams nám pomohli se stavbou, Jake sehnal nějaké bedýnky na sezení a Lucas sehnal stolek.
21. červenec 2000
Někdo v noci nakydal hnůj do naší nové klubovny! Určitě tě to byl Davisův gang. Ode dneška jsme ve válce!
22. červenec 2000
Odplata je naše. Počkali jsme si na Davise…’

John zalistoval sešitem. Celé stránky pokryté strohými záznamy dětských dobrodružství… Po nějaké době se záznamy změnily - zmizely zmínky o Davisově gangu, záznamy se staly delšími a v delších rozestupech.

'9. září 2000
Dnes jsme se vydali na výpravu nahoru do kopců. Nalezli jsme opuštěnou důlní šachtu. Byla plná netopýrů! Chtěli jsme jich pár chytit a přinést do klubovny, ale uletěli nám. O kus dál byly zbytky kolejí a zrezivělý vozík. Našli jsme také nějaké staré nástroje a Thomas mezi kamením vyhrabal lebku nějakého zvířete. Máme trofej do klubovny! Tunel končil dírou s žebříkem. Málem se pode mnou utrhl, je příliš zrezivělý. Musíme se vrátit s lucernou a lanem.
16. září 2000
Thomas našel starou petrolejovou lucernu a já jsem vzal otcovi z garáže lano. Dnes jsme sestoupili do spodního patra. Zdi jsou tam pokryté nějakými kresbami a zem je pokrytá kostmi zvířat! Šachta se svažuje a končí propastí. Zkusili jsme do ní hodit kámen - neslyšeli jsme ho dopadnout! Jake tvrdil, že slyšel nějaký šepot, ale to z nás jen dělal šoufky. Na cestě zpátky Alex našel přívěšek ve tvaru drápu.

21. září 2000
Alex zmizel! Nepřišel do školy a šerif se nás vyptával na spoustu otázek.’

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Tohle mě hrozně baví, těšila jsem se na pokračování a nezklamalo. Je to pořád napínavý

Obrázek uživatele Aplír

Tahle kapitolka se mi moc líbí. Jsem zvědavá, co se stalo s Alexem.

-A A +A