Nee-oběti e-války

Obrázek uživatele Vinpike
Drabble: 

Smrtelné oběti První války hřbitovní pro její e-charakter obtížně podchytitelné, nepočítáme-li pacifistu Jana Lapacha, který se na protest proti úpadku mravů upálil, bohužel pár minut po zveřejnění katastrofického varování předního světového něcologa, že na obzoru, tentokrát kubánském, nová epidemie (zpráva později decementována), tudíž sebevražedný čin zcela zapadl, a mediálně trochu ošetřenějšího faráře Josefa Fartoura, zahájivšího hladovku proti vybagrování hřbitova v severočeském Hrobu: vycepován posty skonal v přímém přenosu až po čtyřiceti dnech. Údaj o nápadném nárůstu infarktů u majitelů verifikovaných e-Náhrobků ze statistických zpráv ministerstva zdravotnictví, epidemií a hygieny na příkaz shora vypuštěn s poněkud krkolomným odvoláním na ochranu soukromí.

Komentáře

Dokonalé. Kruťácké. Orwellovské.

Obrázek uživatele Vinpike

Díky moc!

No tam to nabralo obrátky! Sebeupálení Lapacha a sebeoběť Fartoura! A mezi majitely e-hrobů je nějaký rychlejší úmrtnost! A do toho řečičky světových něcologů. Chce se říct pámbu s námi a zlé pryč.

Obrázek uživatele Faob

Děkuji pěkně, vidíš to přesně!

Obrázek uživatele Aries

něcolog je strašně dobrej termín

Obrázek uživatele Faob

:-)))) Dík!

Obrázek uživatele Aplír

Fascinuje mne, jak prolínáš fikci se skutečností.
Taky se mi líbí něcolog.

Obrázek uživatele Faob

Děkuji moc!

Obrázek uživatele Lee

Uf. Já jsem teda pro ochranu soukromí, ale to, že se toho dá zneužít, je bohužel pravda. Husté je to. A název se mi mega líbí.

Obrázek uživatele Faob

Děkuji za milý komentář!

Obrázek uživatele Profesor

V digitální době se i reálné oběti snadno zkreslí. Bohužel.

Odkazy na historii jsou zajímavě vkomponované.

Obrázek uživatele Faob

Všímavá čtenářka, díky!

Obrázek uživatele Tora

Připomněl jsi temné doby. A něcolog je fakt skvělý termín. Ale já se zasekla u hřbitova v severočeském Hrobu, připomnělo mi to jeden volejbalový turnaj, kdy jsme noc strávili v pražské hospodě, zvané Hrob, a druhý den jsme se i přes těžkou ranní indispozici zvrávorali a probili až do finále. A tam padlo to úsloví, na které občas vzpomenu - obdivný výkřik! "Vstali z Hrobu a hráli!"

Obrázek uživatele Faob

:-D Díky za krásný komentář!

Obrázek uživatele Killman

Lapach a Fartour jsou dokonalí :)

Obrázek uživatele Faob

Díky!!!

Obrázek uživatele Peggy Tail

Tohle mě odrovnalo :D

Obrázek uživatele Faob

Díky!

-A A +A