Minulost nezměníš, i když bys chtěla

Obrázek uživatele Lejdynka
Fandom: 
Drabble: 

Tak dlouho se ti smějí, až se začneš smát s nimi. Přece ti to nevadí, je to jen sranda, vložka přilepená na vnitřní straně lavice.

Tak dlouho posloucháš tu hloupou básničku o Esmeraldě, až ti začne z pudu sebezáchovy připadat vtipná.

Tak dlouho si zvykáš na smích při tvých odpovědích, až se přestaneš hlásit a snažíš se být neviditelná.

A pak, když se tě po letech zeptají - "Proč nechceš jít na ten třídní sraz? Nebuď cíťa, vždyť už jsou to léta" - tak ty víš, že nechceš, a nepřijdeš.

Protože se ti při pečení těch skvělých cupcaků nějak úplně zapomněla omluvit.

Komentáře

Obrázek uživatele Queen24

Tak tohle je dokonalý. Přesný, vystihující. Kdo nezažil, nepochopí. Krásně napsáno.

Obrázek uživatele Lejdynka

Jop. Kdo nezažil, nepochopí. Děkuji <3
(Ne že bych teda byla ráda, že to někdo pochopil.)

Obrázek uživatele Queen24

Neříkám že v takové formě /rozsahu. Ale ano, celá moje střední byla taková... Divná. Ze střední nemám žádné kontakty, žádné kamarády. Stýkám se s lidmi ze základky a z vejšky. Na druhou stranu, bych si někdy přála aby se nějaký sraz konal... Protože bych tam strašně ráda šla. Protože vím, že dnes už jsem "někdo jinej" (jakkoliv to zní divně). A věřím že i plno z nich už se nechová jako v 15ti xD holt každý dospěje jindy no.

Obrázek uživatele Lejdynka

Každý dospěje jindy, ale když nereflektuje svoje chyby, je to jako kdyby nedospěl. Já tohle zažívala víceméně v každém kolektivu. Kromě té základky, ale tam to spíš jenom nestihli, byla jsem tam jenom tři roky, než jsem přešla na gympl :D
Jinak já na srazy chodím, protože tam nejsou TI lidé, a je to fajn. Ale... je tam pořád to ale.

Obrázek uživatele Queen24

Jojo, tomu rozumím. To ALE už tam holt bude pořád. Důležité je, nenechat si od "těch" lidí nic nakukat. Nejsme neschopný, nejsme ošklivý, nejsme divný... Nic z toho. Jsme každý originální a ten, kdo to neumí přijmout a respektovat, má problém sám se sebou. Většinou lidé kteří mají potřebu se "takhle" chovat, mají nějaký svůj problém. Jasně, jako děti si to takhle velkoryse neuvědomujeme... Ale dnes už to zpětně vidím. Podle mě je důležité, aspoň zpětně, si uvědomit, proč se co dělo. Že to nebyla naše "vina", s námi nebylo nic "špatně," ale s nimi :)

Obrázek uživatele Aplír

Slovní šikana je stejně zlá jako fyzická. Jejímu rozhodnutí se nedivím.

Obrázek uživatele Lejdynka

Jo. A těžko se prokazuje, když se ti vlastně nic moc neděje.

Obrázek uživatele Aries

Však jo, co tam

Obrázek uživatele Lejdynka

Někdy ty srazy jsou fajn. :) Ale nesmí tam být tihle lidé.

Obrázek uživatele strigga

Jestli něco vím jistě, tak to, že na třídní sraz ze základky v životě nepůjdu. Úplně na mě z toho zavanuly vzpomínky, fuj. Moc dobrý.

Obrázek uživatele Lejdynka

<3
Vidíš, zrovna na sraz ze základky, kde se i teda nic zvláštnějšího, než běžné kočkování, nedělo, jsem šla. Ale to děti ještě nejsou tak krutý nebo co.
Děkuji.

Obrázek uživatele wandrika

Presne tak, od niektorých ľudí je lepšie držať sa čo najďalej.

Obrázek uživatele Lejdynka

Nebo si to aspoň nepřipomínat, neprobouzet to v sobě, že "musíš" odpustit. Houby musíš. Nic nemusíš.

Obrázek uživatele ef77

Kdo nezažil, nepochopí a přejme mu, že nezažil... Já jsem šla na sraz ze základky až potom, co mi kamarádka řekla nesmrtelnou větu "ti kreténi tam nechodí".

Obrázek uživatele Lejdynka

Jo, já taky. :D Přeju to všem, kdo to nezažili, není o co stát.

Obrázek uživatele Tora

Drsné roky. Já teda na srazy ze základky taky nechodím, ale šikana v tom nebyla. Prostě nevím, co bych si nimi řekla, byla jsem tam kdysi jednou a stačilo.

Obrázek uživatele Lejdynka

To je asi běžné, lidi rostou, dospívají, cesty se neprotnou. :) Není to povinný. Ale na srazu ze základky jsem se překvapivě fakt bavila, bylo to dobrý.

Obrázek uživatele Faob

Au. Hodně bolavé vzpomínky. Ono se řekne, nevinné děti, ale s takovou krutostí se člověk někdy už nikdy nepotká. Bohužel stačí jen málo, jeden zakomplexovaný malý hajzlík, kterého se ostatní bojí... Mno, něco Jsi připomněla, tak zase vytěsňuji pryč. Brilantně napsáno!

Obrázek uživatele Lejdynka

Prdlajs nevinné děti. Naopak někdy nemají hranice, neznají míru, nemají zábrany. Možná to je syrově, divoce nevinný, ale hezký to není.
Pardon. Já si to taky připomněla, neboj.
Děkuji.

Obrázek uživatele Carmen

... Jo. Taky na srazy nechodím. Drabble to přesně vystihlo.

Obrázek uživatele Lejdynka

<3 Děkuji.

Obrázek uživatele Keneu

Ofiko sraz se základkou ještě nebyl, ale kdyby jo, asi bych se hecla a šla.
„Nebuď cíťa, vždyť už jsou to léta.“ mě při čtení zasáhlo skoro víc, než cokoli se dělo tehdy.

Obrázek uživatele Lejdynka

<3 Jsi statečná!
Omlouvám se, že ti v tomhle DMD svými drabbly způsobuju ošklivé věci, já nerada!

Obrázek uživatele nettiex

Taky se přidávám k těm, kteří by na sraz ze základky nikdy nešli.

Čtení té otázky "Proč nechceš přijít na ten sraz..." ve mně normálně vyvolává vztek. Ta nevědomost, přímo lhostejnost lidí, kteří ubližovali a ani si to pořádně nepřipouštějí, mávnou nad tím rukou, protože to je dávná minulost a vlastně o tolik nešlo... no.
Výborné drabble.

Obrázek uživatele Lejdynka

Anebo ještě ti lidé, kteří celou dobu dělali, že to nevidí, a už dávno to zapomněli, protože jich se to netýkalo. A ti se tě pak takhle blbě ptají.
Jinak je zajímavé, že v tom všichni vidíte základku.

Obrázek uživatele Carmen

Já v tom mám třeba mám malinkej kousek základky (tam bych klidně na sraz asi i šla) a pak první roky víceletýho gymplu, ale zhruba to tak co do ročníků fakt té základce odpovídá. A na srazy gymplu nechodím vůbec. Před časem na svatbě bývalé spolužačky jiná spolužačka vykládala o několika spolužácích, co dělaj, jak se maj, jak jeden dojel na sraz někam z tramtárie, a já pořád nechápala, proč by mě zrovna ti konkrétní lidi proboha měli zajímat. Je hezký, že dospěli a asi, snad, jsou z nich slušný lidi, žádný křivdy si nehejčkám, nakonec tak cca druhou půlku gymplu už to bylo jen a jen lepší a nějak se všichni respektovali nebo aspoň teda ignorovali, ale zároveň se nebudu tvářit, že jsme všichni strašný kamarádi, když to pravda není a nebyla... A trvalo mi hodně dlouho si uvědomit, že mi POŘÁD zůstal podvědomej pocit, že je něco blbě u mě, když ani nejdu na sraz, takže drabble silně zadrnkalo... :)

Já v tom vidím víceletý gymnázium, protože ty opravdu zlý věci přišly až tam. Někdy na prahu puberty.
Přesně, proč si připomínat nepříjemný vzpomínky a lidi, který už dávno vidět nechceme. Jeden z důvodů, proč už na gymnaziální setkání nechci chodit (několikrát jsem byla, dokud vzpomínky na třídu a školu ještě žily, ale když je to jednou minulost - nechci si ji připomínat a hlavně ne ty kluky, co se tak dobře bavili). Druhý důvod je ještě osobnější, nechce se mi nikde povídat o tom, jak žiju a kam jsem to v životě (ne)dotáhla.
Srazy ze základky mě minuly úplně, prý nějaký byly, ale nejsem na ně nijak zvědavá.

-A A +A