29. Omezena létem aneb A zase to GoPro

Obrázek uživatele Tess
Kapitola: 

Nastalo léto, vedra a bouřky. A já nejezdím tak často, jak bych ráda.
Je to logické. Když je moc teplo, mám tendence se přehřívat. Ještě v červnu jsem si naivně myslela, že si zvyknu. No - tak to vypadá, že spíš ne. Teplota ve stínu sice může být přijatelných pětadvacet, ale na sluníčku se v takovém případě přehupuje přes třicítku a k tomu zespoda sálá žhavý asfalt, čím déle trvají teplé dny, tím více.
A když nepálí Slunce, bouří.
V bouřce na koloběžce nechcete jet. Je to ještě nebezpečnější než na kole.
To, že se v bouřce nemáme schovávat pod stromem, ví každý, ale spousta lidí na to kašle. Zvlášť když je bouřka doprovázená vodopádem, teoreticky se maskujícím za déšť. Málokdy vám ale dojde, že třeba nemáte taky stát v otevřeném okně. Že kromě hlavního blesku jsou taky vedlejší výboje. A že pokud vás bouřka chytne v otevřeném prostoru, je záhodno pohybovat se drobným kroky, aby se snížilo riziko velkého kročejového napětí.
Auto je v bouřce Faradayovou klecí, to je fyzika. Když jste v autě, obklopuje vás kovová klec, která vás chrání před účinky blesku.
Kolo vás ničím neobklopuje, ale zase má gumové pláště a ona guma je nevodivá. (Zde děkuji své batolecí postýlce za to, že měla gumová kolečka, když jsem ocucávala kolík v zásuvce, který byl pod napětím 220 V.) Pokud se vám stane, že vás na kole chytne bouřka, je bezpečnější opatrně jet až k nejbližšímu možnému úkrytu, než s kola sesednout a vést ho. Samozřejmě pokud nebereme v úvahu okolní provoz, který vás míjí v bezpečné vzdálenosti deseti centimetrů, případně vás ohazuje tunami vody.
U koloběžky je to jiná pohádka, při každém dupu je koloběžkář uzemňován a tudíž mu teoreticky hrozí vyšší riziko.
Před tím, než vyrazím, tedy v případě nejasné předpovědi počasí koukám na radar. kdysi dávno koukali lidi z okna, ale doba pokročila a na radaru vidím, co se sem šine z Německa.
No a když už je relativně příjemně zataženo a jen občas lehce sprchne, což je počasí zn. Ideál, tak zase fouká protivítr. Nevím, jak to ten vítr dělá, ale ať jedu kudy chci, vždycky fouká přímo proti mě!
Proto nemám v nohách zdaleka tolik, jako jsem doufala, a na výpravu do Berouna si můžu zatím nechat zajít chuť.

Místo toho jsem si řekla, že je na čase podniknout další pokus s GoPročkem.
Už mi totiž přišel ochranný rám a zdá se, že docela dobře funguje.
Pokud je tu někdo podobně postižený jako já a kouká po ochranných rámech (když vám to spadne na zem, jako když ho najdete), tak jsem pro model Hero9 vybrala plastový rám značky Smallrig.
Má několik výhod.
Předně, jak je plastový, tak je lehký, ochrání vám hrany od nejhoršího a vo tom to je. Potom, na rozdíl od jiných značek, do sebe nemá integrovaná vlastní dvířka k baterce.
Dvířka k baterce (a paměťové kartě) u GoPro jsou vyjímatelná a nahraditelná jinými. Konstelace od výrobce vám zaručuje vodotěsnost do deseti metrů, ale spoustě lidí, zvlášť videobloggerů, vadí, že výdrž baterky je relativně krátká a dvířka je nutno otevřít, abyste mohli připojit powerbanku a díky tomu získat delší dobu provozu.
Proto se dělají dvířka s dírkou na konektor, kdy můžete napájet GoPro z externích zdrojů, případně připojit ozvučovací techniku. No a protože rámy na GoPro využívají spíš videobloggeři, kteří potřebují na něco připevnit mikrofon a řadu světel a už méně lidi, kterým ten bazmek prostě furt padá, jako já, tyto rámy obsahují napevno instalovaná náhradní dvířka s dírou.
Takže když se dostanete do výše zmiňované bouřky, může vám do baterky natéct Niagara.
Plastový rám Smallrig ale nemá jako součást dvířka napevno, namísto toho dodává volitelně měnitelná dvířka s dírou. Takže si sami můžete rozhodnout, jestli chcete mikrofónovat, nebo být vodotěsní.
Další výhodou je oddělavatelný kompartment na mikrofonový adaptér.
Do GoPro totiž nemůžete jen tak píchnout mikrofón, protože nemá správnou dírku. Místo toho si buď můžete dokoupit modul, který dírku má, a rozloučit se s dvěma a půl tisící, přičemž na každý model je jiný typ modelu, nebo dokoupit mikrofónový adaptér, což je takovej bazmeček malej na konektoru, který píchnete do dírky ve dvířkách k baterce (za tisícovku, ale zase funguje se všemi modely), a bazmeček následně nevhodně plandá. Takže váš rám obsahuje ještě držák na bazmeček.
Nemajíc bazmeček, nepotřebuju držák, takže oceňuju, že je oddělávatelný.
Kromě toho jsem zjistila, že je s tímhle rámem kompatibilní i adaptér na kruhový filtr (v jasném dni ta mrcha potřebuje ND filtr, protože má pevně nastavenou světelnost), což ocení nejeden fotograf, který už sbírku kruhových filtrů má.
Umístila jsem tedy GoPro do rámu, aby mi následně upadlo na zem, a já se přesvědčila, že rám funguje, a jala se přemítat nad novými možnostmi upevnění.
Husí krk se neosvědčil, ale sama svorka se zdála fungovat. Její hlavní problém ale je, že se mi vejde jen na šikmou část řidítek.
Vysypu tedy z pytlíčku hromadu různých adaptérů na úchyty a různě kombinuju, abych nakonec nadávala nad levným provedením, kdy mezi sebou jednotlivé díly kvrdlají i při úplném dotažení.
Levný čínský bazmeky!
Nakonec se rozhoduju pro použití adaptéru s kulovou hlavou od Ulanzi, který není plastový, ale hliníkový, a nekvrdlá a i kulová hlava se dá solidně silně dotáhnout, který připevním meziprvkem na šroubeček.
Čím míň dílů, tím líp!
V posledním záchvatu paranoiy ještě instaluju pojistnou šňůrku, aby při případném uvolnění upevňovací soustavy neskončilo zařízení až na zemi a vyrážím.
Cestou na metro se zdá, že konfigurace funguje. Stroj vesele drží horizont, drncaní není vidět žádné, dobré je to.
Na zkušební jízdu jsem si vybrala sjezd ze Stodůlek. To by mělo být hezké, pořád s kopce, zajímavý sjezd a žádná námaha. A skoro všude asfalt.
A zkusím, jestli se mi bude dařit skákat obrubníky.
Už asi po kilometru, se objeví první problém. Všechno drží dobře... kromě toho, že svorka, byť svírá, poněkud cestuje, a to nechcete.
Občas lehce upravuju úhel... dobře, tak to budu muset stříhat, žádný problém.
Hladkými cestami Centrálního parku jedu pěkně svižně a jízdu si užívám. Až mě dovedou k podjezdu pod hlavní silnici.
Tam je štěrk.
Svorka se na štěrk netváří nadšeně, neboť ten drncá, a já opět upravuju nastavení, hele, obrubník, hop, hele, svorko drž, vole!
Zamířím na zkratku polní cestou, která mě vždycky lehce děsí, protože mi přijde, že po ní jedu moc rychle a někde určitě čeká past na mamuty, a následně na další, tentokrát drobnější štěrk.
Zběžný pohled mě upozorní, že celý upevňovací systém se volajako podělal, protože GoPro místo toho aby koukalo na cestu, filmuje moje nosní dírky.
Tak to asi nepůjde.
Zastavím na hrázi nádrže a upevním ho znovu, říkám si, když přejedu na cestu s panely-y-y a ony drncají.
Najednou si gratuluju k úspěšné paranoie. Šroubek upevňovacího mezistupně se na drncech vyšrouboval k úspěšnému vítězství a GoPro mi plandá na zajišťovací šňůrce, rámem vesele narážeje do přední vidlice.
Na hrázi se rozhodnu že na to kašlu a celou konfiguraci balím.
Další cestu si i přesto užívám a jen přicházím na důvod, proč mě minule tolik bolelo za krkem.
Když se skrčíte do sjezdové polohy, srovnáte se do úzkého profilu, abyste kladli menší odpor větru a jedete v této pozici několik kilometrů, bude vás prostě bolet za krkem!
Dobře.
Svorka pro použití na koloběžce nefunguje ani s husím krkem, ani bez něj. Naštěstí nebyla drahá a nějak využít ještě půjde. Jen ne na drncech.
Ještě mám v hromadě přímo adaptér na řidítka... o kterém recenze tvrdily, že občas praská.
Ale tak co, zajišťovací šňůrka to vyřeší, a pokud se principielně osvědčí, pořídím si náhradou za levnou Čínu dražší originál. Nějak ty veselé záběry získat musím!

Závěrečná poznámka: 

Komentáře

Obrázek uživatele Killman

Jak dlouho to gopro vydrží filmovat? Já mám pocit, že kdykoli začnu na mobilu točit video, tak to dělá hrozně velké soubory.

Obrázek uživatele Tess

Podle velikosti karty, rozlišení a frame rate. 128 GB karta v nejvyšším rozlišení (4K) zvládne asi hodinu, což je přibližně stejně, jako jedna baterie. Ale má to skvělý systém zrychleného snímání, který je vhodný na přejezdy a podobně. Protože koukat hodinu na to, jak někdo jede, je nuda, ale když se to zrychlí a je z toho několik minut, může to být zajímavější.

Takže můžeme očekávat cestopisy, namluvené ovšem p. Attenboroughem, prokládané záběry na tvoje nosní dírky. No, když budou čisté a udržované... XD

Obrázek uživatele Tess

Cestopisy p. Attenborougha jsou vždy čisté a udržované!

-A A +A