Moje články

  • Zlí duchové

    Obdarovaný: 
    Profesor
    Fandom: 

    Výňatek z knihy Na věčnosti od Karla Maye, který mě inspiroval k napsání této povídky:

    …Winnetou, der nüchternste, der hell- und scharfdenkendste aller roten Männer, war gewiß kein Phantast, aber zuweilen, wenn wir miteinander im nächtlichen Dunkel lagen, rings von Gefahr umgeben, da geschah es, daß er die Hand hob, um grüßend rundum zu winken, und als ich ihn einst fragte, warum er das thue, antwortete er: „Mein weißer Bruder frage nicht. Wir sind beschützt, das mag dir genügen!“…

    Určitě je tam spousta překlepů a chyb, ale prosím o jejich ignoraci - nedostatek času. Povídka je psána v odlehčeném duchu a rozhodně jsem se nesnažila napodobit Mayův styl. Naši hrdinové jsou vykresleni trochu jinak, než jak je známe, zranitelnější, postaveni před záhadu, na jejíž rozřešení nemají dostatek odvahy, neboť rozkrývá příliš mnoho niterných ran minulosti. Snad se Ti to bude líbit. Veselé vánoce a krásný nový rok!

  • Nečekaný úkol

    Obdarovaný: 
    Neúčastnila jsem se první fáze, jelikož jsem to tu objevila později, dá se říci, že obdarovávám sama sebe :-)
    Fandom: 

    Vinnetou, Old Shatterhand a Sir Emery Bothwell potřebují získat od židovky Judith důležitý dopis, který usvědčuje bratry Meltonovy z krádeže dědictví sourozenců Marthy a France Vogelových (postavy zapůjčeny z trojdílného románu Karla Maye Satan a Jidáš). Rozhodnou se proto vmísit se na ples, který pořádá jistý bohatý právník v New Orleans, jehož se má zúčastnit i ctěná dáma, která dopis nosí neustále při sobě. Vinnetou, který příběh vypráví, dostane za úkol se tohoto dopisu zmocnit.

-A A +A