Padesátka - Kobovy noční můry-26

Obrázek uživatele mila_jj
Fandom: 
Kapitola: 

Koba se probral značně nakrknut. Ležela na něm hromada židlí a nikdo jej prosím z pod ní nevytahoval, nekřísil a nestaral se, jestli mu nebylo ublíženo! (Ten pocit, že mu někdo během spánku kontroloval puls, radši zapomněl.) Krom toho, příroda si žádala svoje – byl nejvyšší čas jít hledat nějaké útočiště sténajících. A Koba se rozhodl si pořádně dopřát.
Krhavým zrakem přehlédl místnost, v níž se Rejštřík nacpával zbytky jeho starého sendviče a Simona s Nevim se hihňali za rohem a Kobu zcela ignorovali. Zamumlal něco ve smyslu, kam jde, a vyšel z kavárny.
Prošel chodbou, která se pro tentokrát změnila v širokou vozovou cestu s vyjetými kolejemi uprostřed úvozu v mladé doubravě, a šel dál mezi širými lány až ke dveřím s nápisem Ředitelova soukromá environmentální toaleta. Tam se vždycky chtěl podívat, a co víc, tam chtěl vždycky udělat to, na co zrovna myslel.
Otevřel dveře a ocenil výhled, který se před ním rozevřel. Selský dvorek s pořádnou louží, na níž se cákaly husy, kočky v košíku na zápraží a uprostřed dvorku – budka se srdíčkem. Přesně tak si to představoval.
Pohodlně se v budce uvelebil a vykonal obě potřeby, které měl. Ano, hned mu bylo o moc líp. Až do chvíle, kdy navyklým pohybem sáhl po držáku toaletního papíru – a žádný nenahmatal. Čím si to sakva pan ředitel...?
Na dvířka budky cosi decentně a jemně zaťukalo. Pootevřel je a uviděl roztomilé housátko, ještě celé v žlutém peří, které se na něj dívalo namodralým okem a s plnou důvěrou mu napochodovalo do dlaně.
„Co si jako myslíš, že s tebou budu dělat, kujva?“ pokusil se Koba být na ptáče drsný. Pískle ukřivděně uskočilo a na jeho místo nastoupilo neméně hebounké kuře.
„Zvěř mi může být ukradená!“ zanaříkal Koba. „Potřebuju papír! Papír, ne srst!“ houkl na králíčka, který také přihopkal a nabízel svůj měkoučký kožíšek. Králíček se přidal ke kruhu vyčítavě civících zvířátek.
Koba je odsunul martenskou a zavřel před nimi dveře. Celou jeho mysl ovládla potřeba kusu papíru, jakéhokoliv použitelného kusu papíru. Venku zatím za dveřmi nedočkavě přešlapovala koťata, štěňata, kachňata, kuřátka perliček a taky vypasený kulaťoučký ježek, kterému ostatní zvířátka pořádně vynadala a vytlačila jej ze svého kruhu.
„Celý svět mi může vytřít...“ houkl Koba a s hrůzou zaslechl zvenku zatroubení slůněte, určitě vybaveného mimořádně hladkou kůží, a tak se raději opravil. „ano, ale papírem, prosím! Pomoc!“
„Kobo?“ ozval se zvenku Neviho hlas. „Fakt chceš papír? Jakýkoliv papír? Já našel jen tenhle, koukni...“ a podstrčil ho pode dveře.
Koba papír rozbalil a přeslabikoval záhlaví: Kobova pracovní smlouva.
Chvíli zaváhal, ale pak papír zneuctil a upustil tam, kam patřil.
„Tak,“ pronesl po otevření dveří k Nevimu. „Teď se považuji za definitivně a naprosto propuštěného.“

Závěrečná poznámka: 

Tak dneska přeji spolu s Kobou hezký den hned po ránu. Blíží se prázdniny, a tak to vypadá, že se začnu vyskytovat v Bezinternetí. V tom případě povídka vyjde později, po návratu do civilizace, ale vyjde opravdu všech padesát dílů. Přeji všem krásné letní dny.

Komentáře

Obrázek uživatele Tora

Pobavila jsi mě:) Škoda, že si nevzal toho ježka :)

Obrázek uživatele mila_jj

Já mám ježka, ty máš ježka, Koba má ježka... není tu nějak přeježkováno? :D
Viď? A ježek přece tolik, tolik chtěl... :D

Obrázek uživatele neviathiel

Taky toho lituju :)

Obrázek uživatele gleti

prosím tě, ty chudáka Kobu mučíš víc, než já své hrdinky. Neustále napínáš jeho trpělivost, takže až praskne milý Koba se roztrhne na nekonečné množství nanokousíčků.

Obrázek uživatele mila_jj

On má opravdu se mnou neuvěřitelnou trpělivost, uznávám. Ale začínám se bát, že z té povídky vyleze a přijde mi nabít.

Obrázek uživatele KattyV

Panebože, ježek!!! Auuu, úpím už jen při té představě. :-D

Obrázek uživatele Tora

že ty neznáš ten vtip o medvědovi a roztřískané kadibudce, co

Obrázek uživatele mila_jj

Já ho znám, i když jsem nebyla u toho. :D

Ale máme společnou známou a ta měla staříčka a ten si cestou ke kadibudce vždycinky chytil nějaké kachně nebo house... odtud tedy základ této inspirace. :D

A příště - příště bude veselo, na scénu se vrátí bačkůrky! (jestli mi to nějaká výzva nezarazí)

Obrázek uživatele kytka

Chudák Koba! Tu situaci znám - bez těch zvířátek tedy. :-)
Užij si Bezinternetí! Taky se chystáme.

Obrázek uživatele mila_jj

No když je zvířátko poblíž... :D
Díky, taky se tam mějte krásně.

Obrázek uživatele Aveva

Mláďátková apokalypsa! :o)
Obrázek uživatele kytka

A pokálí psa?

Obrázek uživatele Aveva

Furt lepší než pokálet ježka ;o)
Obrázek uživatele mila_jj

No, ono oboje místo toaleťáků... :D

Obrázek uživatele Arenga

Enviromentální toaleta mne rozsekala :-)
skvělé!

Obrázek uživatele mila_jj

Smích prodlužuje život :D ... pochvaly taky, díky.

Obrázek uživatele Regi

Teda, tomu se říká naprosto dokonale podaná výpověď. :-)))

Obrázek uživatele mila_jj

Že jo? Nic nepřišlo nazmar. :D

-A A +A