Nabídka mlčenlivosti

Obrázek uživatele Eillen
Úvodní poznámka: 

NESOUTĚŽNÍ

PŘEDCHOZÍ ČÁST http://sosaci.net/node/31976

Drabble: 

„Stálo to za všechny ty peníze?“ zeptal se léčitel Adamara, když mu převazoval ruce. „Vše mi řekl,“ dodal a kývl směrem k posteli, kde spal jeho, teď již bývalý, učeň.

„Nebyl to můj plán,“ podotkl Adamar tiše.

„Přesto jste se rád zapojil. Je jednodušší okrádat o peníze klášter, že?“ popíchl jej léčitel. „Vím o všem, ale jsem ochoten mlčet,“ pokračoval léčitel ve svém proslovu. „Dva mrtví, jeden nadějný život zničený, mnoho jizev na těle a duši bratří. Myslím, že je to dostatečná daň.“

„Budu potřebovat vaši pomoc,“ podotkl Adamar. „Bude nutné přesvědčit opata o přesunu jistých bratří do různých klášterů.“

Závěrečná poznámka: 

Léčitelův bývalý pomocník se sice sám odsoudil. Léčitel si však prosadil, že bude v nemocničním křídle do doby, než se mu zahojí rána od kovového dračího spáru. To jen pro vysvětlení, co tam ten kluk ušatá stále dělá.

Komentáře

Obrázek uživatele ioannina

Pravda, ten prvotní impuls byl v podstatě malicherný a nicotný.

Obrázek uživatele Eillen

To rozhodně byl.

Tak ale zase zachránil opata. A v jeho situaci, i s těmi naschvály, které mu opat ze začátku dělal, se moc nelze divit, že se připojil.

Obrázek uživatele Eillen

Myslím, že opata by nepřekvapilo, kdyby se to dozvěděl. Otázka je, jak by reagoval. Ta záchrana života je něco, co se nedá jen tak přejít.

-A A +A