Shledání

Obrázek uživatele Lomeril
Úvodní poznámka: 

Jako poslední drabble svého prvního DMD jsem chtěla něco extra, ale čekala jsem na téma. Nakonec to dopadlo aldormským AU. Čtenáři Země bez draků (a pozorní čtenáři mých drabble také) ví, že Ryko musel v jednu chvíli Irenu vypovědět ode dvora, kde byl regentem. Dohromady je svedla válka, pár náhod, a pár Rykových rozhodnutí, a pro ni se Ryko vzdal svého postavení. Co kdyby se to ale nestalo? Co kdyby se Ryko a Irena od chvíle, kdy ji vykázal, už nikdy nesetkali?

Fandom: 
Drabble: 

Ryko Irenu neviděl deset let, od chvíle, kdy ji vypověděl ode dvora.
Simeon už regenta nepotřeboval, ale šedá eminence se mu hodila. Z ťukání Rykovy hole běhal celému Tristu mráz po zádech.
Dnes Trist navštívil král tezarijského města Sharma. Díky Marysině síti špehů Ryko věděl, kdo je králova manželka. Vždycky věděl, že Irena to dotáhne daleko. Už teď se sharmská královna stávala legendou.
Mohl s ní během jejich návštěvy mluvit o samotě, ale neudělal to. Nebyl důvod otevírat staré rány. Jejich cesty se rozdělily už dávno a každý teď panoval ve svém království. Stejně jim nikdy nebylo souzeno být spolu.

Závěrečná poznámka: 

Doufám, že vás Ryko, Irena, Sofie, dvojčata a Viola (a občas i Pavouk) zaujali. Pro letošek se loučím. Bylo to moje první DMD, ale určitě ne poslední.

Komentáře

Obrázek uživatele Eillen

Ale jo. Tohle by na Irenu sedělo. Ale byl by to takový hořký konec. Jsem ráda, že jí mezek nakonec získal.

Obrázek uživatele Lomeril

Děkuju, mně při té představě až slza ukápla. Bohužel bych potřebovala tak asi desetkrát tolik slov, abych vykreslila tak, jak si ji představuju. Ale jedna věc je jistá - ani jeden z nich by v tomhle životě nebyl šťastný.

-A A +A