Projev vděku

Obrázek uživatele Eillen
Úvodní poznámka: 

NESOUTĚŽNÍ

PŘEDCHOZÍ ČÁST http://sosaci.net/node/32317

Drabble: 

Léčitel s Adamarem se zvedli, aby opustili opatovu pracovnu.

„Adamare, mohl bych s vámi mluvit o samotě?“ ozval se opat. Adamar se zarazil. Léčitel odešel.

„Chtěl bych vám projevit vděk za záchranu svého života,“ pronesl opat. „Příkazy, které jsem dostal, stále platí. Veškerou poštu pro vás musím spálit. Vaše žena vám nepřestala psát. Každý úplněk přichází jeden dopis. Nabízím vám možnost jej před spálením přečíst.“

Adamar překvapeně zamrkal. Poprvé v životě netušil jak reagovat.

„Od toku informací jste byl odříznut více než rok. Nemusíte to brát jako nabídku smíru. Stále mne můžete nenávidět,“ dodal opat a podal Adamarovi zapečetěný dopis.

Komentáře

Obrázek uživatele ioannina

Hmmm... Všechno bude jinak.

Obrázek uživatele Eillen

Možná i ten klid zavládne.

Oni jí ani nedali vědět, že nemá dál psát?
Nicméně tohle je dojemné. Myslela jsem na to, že spálené dopisy jsou něco, co Adamar, narozdíl dejme tomu od hladovění, nemůže jen tak přejít. Blýská se na lepší časy.

Obrázek uživatele Eillen

Jeho žena za nic nemohla. Nechali ji psát a on věděla, že dopis Adamar nikdy nedostane. Ona ale měla pocit že s ním svým způsobem stále mluví.
A ano, spálené dopisy byk trest pro Adamara, přesto to bylo něco, čím ho opat dokázal naštvat. Takže tohle poděkování opravdu může být nabídkou míru. Je jen na Adamarovi, jak to vezme.

Obrázek uživatele Killman

To už je tam tak dlouho?

Obrázek uživatele Eillen

Bohužel se mi nepodařilo do drabblů propašovat info o plynoucím času (krom toho jednoho trojměsíce). Ale ano, už je tam tak dlouho

Obrázek uživatele Martian

Opat teda zaválel!

-A A +A