Ve spárech Raků - XXXIV.

Obrázek uživatele Bídák
Úvodní poznámka: 

Tentokrát si na pokračování nemusíte čekat celý týden. Důvod je prostý. V pátek mizím v dál a kdo ví kdy se v neděli vrátím. A protože prostě byla nálada to sepsat, tak proč otálet s vydáním.

Kapitola: 

Dryn od Balíka chtěl, aby ho dovedl na místo, aby si prohlédl ten převis, který mu mohl zachránit život. S jednou nohou a o berlích se mu stará vesnice neprocházela zrovna snadno. Nejhorší byla část, když se potřeboval dostat až přímo k převisu.

Stranou musela jít sebeúcta a požádal Horu, aby ho nahoru vynesl. Balíka obtěžovat nechtěl. Byť to byl svalnatý chlap, byl o generaci starší a Drynovi nepřišlo slušné ho o to požádat. I tak se nakonec nesl na zádech obou mužů, protože i Hora potřeboval chvíli odpočívat.

Konečně byli na místě a Dryn se dal do zkoumání. Hora s Balíkem jej pozorovali a neušel jim slabý úsměv na tváři.

„Jo, to by šlo,“ pronesl nakonec Dryn. „Samozřejmě budeme muset skále trochu pomoc, ale to není nic, s čím by si neporadila trocha střelného prachu. I tak má tenhle plán jednu velkou mezeru.“

„A to?“ zeptal se Hora nervózním hlasem.

„Ta vesnice je na první pohled mrtvá. To by poznal každý. Až moji muži přijdou, jen se na vesnici podívají a pochopí, že jde o past,“ pronesl Dryn vážně.

„Ani na to nemysli,“ zavrčel Hora, ale Dryn zůstával v klidu. „Nebudeme riskovat život nikoho z vesnice.“

„Jak chceš. Pošlu holuba, zavolám sem své druhy, přijdou, pochopí, že jde o past a podříznou mě na místě. A protože budou chtít svoji pomstu, tak přepadnou nejbližší vesnici v okolí. A tou je vaše,“ pokrčil Dryn rameny.

„Měl bych tě shodit ze srázu. Alespoň by byl klid.“ Hora se snažil zůstat klidný, ale Dryn poznal, že v něm vře vztek.

„Tak to udělej. Zabij mě, odsuď malého kluka k tomu, aby se z něj stala stvůra. A buď ten, kdo bude moc za zničení celé vesnice,“ odsekl mu Dryn. „Nebo si snad myslíš, že když nesplním svůj úkol, tak na to Raci zapomenou? Ví o chlapovi, co přežil jejich řádění. Určitě ho nenechají jen tak chodit po světě. A když ho nesejmu já, půjdou po něm ostatní.“

„Proč mám pocit, že tvůj monolog bude pokračovat tím, že se budou Raci mstít všem, kteří Horovi poskytli přístřeší a domov?“ vložil se do rozhovoru Balík. Dryn jeho domněnku potvrdil kývnutím. „Nuže, máme před sebou problém, který je třeba vyřešit, a navíc musíme slézt z té pitomé skály. A rád bych lezl dolů za světla, pokud by vám to nevadilo,“ dodal a zavelel k odchodu.

Hora si měřil Dryna naštvaným pohledem, až si Dryn na krátkou chvíli pomyslel, že ho na tom převisu nechá. Nakonec mu však nastavil záda, Dryn se ho pevně chytil, a dali se do opatrného sestupu.

Závěrečná poznámka: 

Pořád si myslím, že ten jejich nápad je blbost, ale vypadá to, že minimálně jedna postava začíná mít představu, jak se s tím problémem poprat... Tak snad se s vámi v příští části o ten nápad podělí.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

to by teda laskavě mohl :-)

Obrázek uživatele Bídák

Já mu to vyřídím.

Obrázek uživatele mila_jj

Tak to je opravdu "drobná" komplikace. To by mne zajímalo, co vymyslí. Obávám se, že bez větší návnady to nepůjde, ledaže by... noční přepad? Ale jak je k tomu přemluvit? No nezávidím to téhle trojici, ještě si nad tím hodně zapřemýšlejí.

Obrázek uživatele Bídák

Neboj. Oni si s tím poradí. Ne že by jim zbývalo něco jiného, že?

Obrázek uživatele Tora

Jestli tohle dají,tak jsou fakt dobří. Přála bych jim to.

Obrázek uživatele Bídák

Jestli tohle dají, mají u mě celý večer útratu na účet podniku.

Obrázek uživatele Killman

No jsem zvědav, jak hodlají tu opuštěnou vesnici "oživit"

Obrázek uživatele Aries

Ve Španělsku mají umělé policajty. U problematických míst na silnici stojí figurína v uniformě, někdy dokonce mává praporkem. Řidiči ji vidí z dálky a automaticky začnou zpomalovat. Tak něco takového by třeba mohli zkusit :-)

Obrázek uživatele Bídák

Ale to není vůbec špatný nápad.
Mimochodem, být tohle v téhle zemi, tak párkrát lidi zpomalí a nakonec to dopadne tak, že pojedou jak blázni i kolem živých policajtů.

Obrázek uživatele Bídák

Nápad mají. Nebo jeden z nich ano. Ale odmítá se o něj zatím dělit s ostatními. Ale tak lepší mít tajný nápad, než žádný

-A A +A