Útočiště

Obrázek uživatele Terda
Úvodní poznámka: 

Pro maminku...

Fandom: 
Drabble: 

Betsy se zvolna vzdalovala od nešťastného břehu. Na konci první psí hlídky Frances na zádi vystřídal Sullivan. Odebrala se do své kajuty. Po pětatřiceti hodinách bez odpočinku se zoufale potřebovala vyspat. Alespoň pár hodin oddechu. Ale mysl zvířená překotným ústupem se spánku bránila.

Posadila se za stůl. Poznámky psané tu Sullivanovou vypsanou rukou, tu Miltonovým krasopisem nebo Hardyho muřími nožkami potřebovaly utřídit. Zakreslit opravy do map. Nechala si přinést čaj. Pustila se do čtení. Trasa kutru získávala tvar. Paprsky zapadajícího slunce se odrážely ve skle. Oslňovaly nevyspalé oči. Z hrnku se kouřilo. Vůně čaje hladila unavené skráně. Hlava jí klesla.

Závěrečná poznámka: 

Klec podle mě nemusí být jen vězením, ale i útočištěm, kde si její obyvatel může klidně odpočinout. Fascinovat podle slovníku českých synonym znamená též oslnit.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

mě fascinuje, že byla ještě schopná nějaké práce. Já i po cca dvaceti hodinách už dokážu jen tupě čučet

Obrázek uživatele Terda

Kdybych včera neviděla mamku, jak po stejné době bez spánku byla schopná ještě fungovat, tak bych něčemu takovýmu taky nevěřila... Já bych prostě odpadla.

Obrázek uživatele Eurydiké

Nicméně, je to moc krásně napsané

Obrázek uživatele Terda

Děkuji. :)

Obrázek uživatele neviathiel

Krásně pracovně schované.

Obrázek uživatele Terda

Díky.

Obrázek uživatele Tora

Je přetažená... to je pak děs usnout, ale později se pak odpadá v půlce slova. Je mi jí líto, doufám, že aspoň chvilku budou moci vydechnout.

Obrázek uživatele Terda

No právě. A jestli budou moci vydechnout... Maj prořídlou posádku, chybí jim důstojníci a musejí se střídat ne ve třech (jak bylo obvyklé) ale ve dvou směnách.

Obrázek uživatele Rya

Ta holka vydrží víc než zvíře.

Obrázek uživatele Terda

Musí. Nic jinýho jí nezbejvá.

Obrázek uživatele KattyV

Ze zkušenosti vím, že když opravdu musíš, tak tělo vydrží hrozně moc. Pak je tak přetažené, že si pořád ještě myslí, že musí. Odpadá v okamžiku, kdy si uvědomí, že nemusí. Pak odpadne ve vteřině.
Jako obvykle kreslíš obrazy, které člověk vidí před očima.

Obrázek uživatele Terda

Přetažený cokoliv je mor. A pak ne a ne usnout.
Díky.

Obrázek uživatele Zuzka

Neskutečně bravurně postižený téma a krásně napsaný.
Ach ju, doufám, že si aspoň odpočine, než se jí na hlavu sesype nějaká další katastrofa (oprava: než jí TY na hlavu nasypeš nějakou další katastrofu).

Obrázek uživatele Terda

Já!? Já!? Jak bych mohla...
A ehm... díky za pochvalu. Nesmírně si jí vážím. Já se to vážně snažím směřovat k když už ne k hepyjándu, tak alespoň lepším zítřkům. Ale žlutá zimnice je žlutá zimnice... A témata jsou nevyzpytatelná.

Obrázek uživatele Regi

Už je to dávno. Ale tehdy jsem jeden den ve dvě odpoledne vyjela autem z města na severovýchodě republiky a druhý den kolem čtvrté dojela do Londýna. Jela jsem sama, beze spánku, a byla pak tak přetažená, že jsem usnula až další den k ránu. Takže stav, ve kterém byla Frances, je naprosto normální.
A u tebe je naprosto normální další skvělé drabble.

Obrázek uživatele Terda

No něco takového absolvovala maminka tenhle víkend cestou z Itálie. Táta se aspoň na chvíli prospal, ale mamka v sedě neusne...
Děkuji.

Obrázek uživatele Blanca

Ahoj, já jsem tvoje dlouhodobá spánková deprivace a celkové vyčerpání organismu a budu u tebe bydlet... jen ať probůh taky neonemocní!

Obrázek uživatele Terda

To v tuhle chvíli nejsem schopná ovlivnit. Možná nějaká úlidbička Glorii nebo tak... Aby témata.

-A A +A