Ananké

Obrázek uživatele Hippopotamie
Drabble: 

Doposud měl, jak se domníval, celkem dobrý život. Věžní komůrku plnou alchymistických křivulí. (Marné hledání kamene mudrců ho kupodivu stále bavilo). Knihovnu plnou knih, o nichž si myslel, že jim rozumí. Ohledně zvládání tělesných pokušení za ním chodili pro radu mnozí. Jeho učenost uznával i král. Byl vážený a důstojný. Aniž by si to byl ochoten přiznat, jeho nezdárný a divoký bratr mu přinášel více radosti než trápení. Ošklivý chráněnec zdárně vyrostl pod jeho ochrannými křídly.
Pak ji ale jednoho dne uviděl z okna své cely.
„Neruš mi prosím mé kruhy,“ byla poslední věta před smrtí čistoty duše Klaudia Frolla.

Závěrečná poznámka: 

A poté se čtenář už jen diví, co to ten arcijáhen začne vyvádět za hlouposti.

Komentáře

Obrázek uživatele Faob

Líbí. Poslední věta dost dobrá. Kachna.

Obrázek uživatele Hippopotamie

Děkuji!

Obrázek uživatele strigga

Dost dobrý.

Obrázek uživatele Tenny

Wow!

Obrázek uživatele Aries

výborný

Obrázek uživatele Lee

Auvej. A já ho měla vždycky tak ráda. Chudák. Přišlo mi extrémně nespravedlivé, jak zemřel. Jasně, zachoval se zavrženíhodně, ale že ho zabil zrovna Quasimodo, to prostě nebylo fér.

Obrázek uživatele Hippopotamie

Taky mám Frolla ráda, ale když už ji nechal oběsit podruhé (a Hugo mezitím udělal z Quasimoda na věži katedrály masového vraha), tak už mi ten konec přišel tak nějak nevyhnutelný. Mně bylo asi nejvíc líto, když Quasimodo zabil Jana - ten byl přese všechno, co dělal, vlastně takový nevinný.

Velice povedené, i když to, co se z něj pak stalo, opravdu ráda nemám. Asi to byl svým způsobem chudák, ale některé věci, jako ubližování nevinným jenom kvůli vlastní frustraci, prostě nejsem ochotná omlouvat.

Obrázek uživatele Hippopotamie

Ano, souhlasím. Arcijáhen je v podstatě sobec. Ale ta jeho nešťastná vášeň je pochopitelná a to, jak je stále „vedle“, je smutné …

-A A +A