Příšeří

Obrázek uživatele neviathiel
Fandom: 
Drabble: 

Vítejte ve světě, který není příliš odlišný od toho našeho.
Existuje v něm magie, kterou někteří disponuji a jiné odrazuje. V moderním světě však ztrácí nejen potřebnost, ale také své místo.
Žijí zde čarodějové, které rozpoznáte na první pohled nebo taky nikdy. Možná se jim vyhnete s pocitem nepatřičnosti. Možná se jich ve skrytu obáváte.
A taky Úřad pro bezpečnost a regulaci magie (UBRM) neboli stínaři, kteří stíhají magické zločince a jejich elitní jednotkou lovců se navzájem straší malí zlobiví čarodějníčci. Ti nezlobiví nemají důvod se jich obávat. Anebo ano?

Helenu stínaři ani lovci nijak neznepokojují. Nevyhledává průšvihy. Což bohužel nevylučuje možnost, že si průšvih nenajde ji.
Pod povrchem se totiž vaří něco zlověstného.
A brzy to bouchne.

Kdo a proč chce vyvolat válku mezi čaroději?

První díl najdete zde.

Komentáře

Obrázek uživatele Apatyka

Tohle byl letos asi můj nejoblíbenější seriál. I když musím přiznat, že u prvního drabblete jsem byla malinko zklamaná – těšila jsem se na Vyšehrad. Ale hned u druhého mě to zklamání přešlo a znova se už nedostavilo. A příští duben nebudu vědět, jestli mám vyhlížet Helenu, Helgu – nebo zase nějakou novou H-čarodějku...? :D

Obrázek uživatele neviathiel

Jé, díky!
Se jmény se snažím neopakovat, ale stane se :)
Měla jsem ještě druhý nápad na prolog, ale možná ho rozepíšu do Letní dobročinnosti. Uvidíme, zda se vyrýsuje nějaký potenciální příběh pro tuhle partičku. Prozatím jim ale dám nějakou dobu pokoj :-)

Obrázek uživatele Dede

Jo, tahle jízda se ti fakt povedla. Líbilo by se mi to přečíst ve více slovech, než stoslůvkách :)

Obrázek uživatele neviathiel

Uvidíme, snad se k tomu někdy dostanu :-)

Obrázek uživatele ef77

Nemohla jsem se dočkat, až to bude všechno najednou jako seriál. A je to - prostě skvělé, rychlé, až to bere dech. Tu partičku jsem si oblíbila, tak se přimlouvám za pokračování v Dobročinnosti.

Obrázek uživatele neviathiel

Jé, díky, od tebe mě to těší!
Mám už nějaký nápad, přes léto bych ho mohla zvládnout dotáhnout, až mi skončí blázinec v práci :)

-A A +A