Zpívat se nebude. Zatím.

Obrázek uživatele Eso Rimmerová
Úvodní poznámka: 

V dnešním drabblu odkazuji na díl "Citadela" ze seriálu "Klonové války" a přidávám k němu drobnou zmínku z knihy "Catalyst" od James Lucena.
Než byla jednotka generála Evena Piella zajata, nechal mistr Jedi zničit důležité informace, které jeho loď převážela. Ještě před tím si ale stačil zapamatovat jednu polovinu z nich a ta druhá skončila v hlavě jeho prvního důstojníka, kapitána Tarkina (ano, toho)...

Fandom: 
Drabble: 

Okamžitě po příletu na Lola Sayu byli odděleni od svého jedijského velitele. ,Do týdne budete všichni zpívat,‘ řekl jim Sobeck (zatraceně důvěryhodně) na uvítanou, než byli odvedeni do cel.
Byly to už tři týdny a nikdo z nich netušil, jak se mistru Piellovi daří nebo jestli je vůbec naživu. Je si separatisté pravidelně jednoho po druhém vodili k nekonečným (a velmi bolestivým) výslechům.
Ohledně ostatních neměl Tarkin žádné obavy – nic nevěděli. A on se zatím držel. Pokud by separatistům vše řekl, nic by jim nebránilo, aby se ho zbavili. Otázka ovšem byla, jestli se nakonec smrt nestane tou přijatelnější alternativou…

Závěrečná poznámka: 

Jak ukázal seriál, na "zpívání" nakonec vůbec nedošlo, protože zajatce z Citadely zachránil Anakin a jeho parta. Jen jedijský mistr Even Piell byl při útěku zabit, ale ještě před smrtí řekl vše podstatné padawance Ahsoce Tano.

-A A +A